neděle, 08. 09. 2024
Max Verstappen byl ke svému týmu velmi kritický, neváhal použít i peprná slova

Max Verstappen byl ke svému týmu velmi kritický, neváhal použít i peprná slova

Max Verstappen byl po závodu v Maďarsku naštvaný na herní plán Red Bullu. Na Velké ceně Maďarska se musel spokojit s pátým místem, na které se propadl ze třetí pozice.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dle NL#Times začalo drama v první zatáčce, kdy Verstappen, vítěz předchozích dvou závodů, startoval ze třetí pozice a zdálo se, že těží ze slabšího startu Norrise. Piastri jel po vnitřní straně a vytlačil Norrise a Verstappena na výjezd.  

Holandský závodník předjel Brita tím, že vyjel z trati. Bylo tak tedy zahájeno vyšetřování a Red Bull dal Verstappenovi pokyn, aby se Norrisem nechal znovu předjet. Vestappen to udělal a za hlasitých protestů pak viděl, jak se oba McLareny vzdalují. 

Kvalifikační nezdar? Potřebujeme si promluvit, zlobil se Russell

Při první zastávce v boxech se Verstappen zdržel, což ho stálo místo na Hamiltona. Mistr světa se vrátil, ale nedokázal se dostat před Hamiltona. Zkusil to ve 35. kole, ale nedokázal udržet zatáčku na vnější straně a mezi jezdci došlo ke kontaktu. Jezdec Red Bullu si stěžoval na nedotáčivost svého vozu a v těsném závěsu za sebou měl Charlese Leclerca ve Ferrari, který ho následně kvůli vybočení mimo trať předjel.  

Verstappen musel zamířit znovu do boxu, to dalo čas Hemiltonovi a Leclercovi. Mistr světa se propadl na páté místo za Ferrari. Verstappen dal jasně najevo svému týmu naštvání. “Zachraňuju, co jste zbabrali,” vyjel na svůj servisní tým. Drama v týmu Red Bullu pokračovalo, když v týmovém rádiu inženýr Gianpiero Lambiase řekl, že se chová dětinsky.  

Hvězdný britský spor. Norris si rýpnul do Hamiltona

Zatímco Hamilton po závodě označil střet jako závodní incident, Vertappen tuto situaci viděl jinak. Ještě během závodu Hamiltona obvinil z toho, že ho na brzdách zavřel.  

Hamilton dokončil své 200. umístění na stupních vítězů třetím místem. Druhým místem získal Norris v hodnocení sezóny osm bodů před Verstappenem, který je na prvním místě s 265. body. Norris je druhý se 189. Body. 

 

další zajímavé články