pátek, 18. 10. 2024
Hvězdný britský spor. Norris si rýpnul do Hamiltona

Hvězdný britský spor. Norris si rýpnul do Hamiltona

Lando Norris, hvězdný pilot F1, možná bude litovat svých komentářů po ohromujícím vítězství Lewise Hamiltona ve Velké ceně Velké Británie.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Navzdory odstoupení partnera George Russella a pokračujícímu boji Mercedesu s méně konkurenceschopným vozem Hamilton v neděli na Silverstonu velkolepým způsobem vybojoval své první vítězství od roku 2021. Sedminásobný mistr světa si teprve nedávno připsal první pódiové umístění v roce 2024, ale po prvním průjezdu cílem domácí Velké ceny slavil nový vrchol sezony.

Vítězství vrhá stín na myšlenku, že úspěch F1 závisí čistě na vozech a na tom, kdo má v danou chvíli nejlepší techniku. Produkt Stříbrných šípů od začátku sezony 2022 zaostává za Red Bullem a Ferrari a nyní se mezi tyto špičkové inovátory počítá i Norrisův vlastní tým McLaren.

Britský jezdec však během jinak vynikající sezony týmu z Wokingu dokázal vybojovat pouze jediné vítězství. Vzhledem k tomu, že McLaren má údajně jeden z nejrychlejších vozů, ne-li vůbec ten nejrychlejší, dostávají se do centra pozornosti Norrisovy poznámky z minulosti, o nichž informoval deník Daily Express.

Po Hamiltonově triumfu ve Velké ceně Portugalska 2020 Norris, který jel teprve druhou sezónu F1, řekl, že se čeká, že hvězda Mercedesu bude vyhrávat každý závod, a to díky lepší technice.

V té době Hamilton usiloval o svůj čtvrtý titul mistra světa F1 v řadě (a sedmý celkově), ale neobešlo se to bez značného úsilí z jeho strany.

"Ve skutečnosti to pro mě nic neznamená," řekl Norris tehdy v Portugalsku. "V podstatě sedí v autě, které by mělo vyhrát každý závod. Musí porazit jednoho nebo dva další jezdce, to je vše. Je to fér, pořád dělá svou práci, kterou musí."

další zajímavé články