pátek, 18. 10. 2024
Kvalifikační nezdar? Potřebujeme si promluvit, zlobil se Russell

Kvalifikační nezdar? Potřebujeme si promluvit, zlobil se Russell

Pořádně naštvaný byl George Russell po sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska. Označil ji za totální katastrofu, po týmu chtěl hodně důrazně vysvětlení.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

V první části kvalifikace, která se jela za sucha a mokra, Russellův Mercedes vypadl a po minulém startu na Silverstonu, kdy se umístil na prvním místě, odstartuje přinejlepším ze 17. pozice.

Russell neměl na palubě svého vozu dostatek paliva, aby mohl dokončit závěrečné kolo poté, co Sergio Perez po těžké havárii vyvěsil červenou vlajku, když se rozpršelo.

To znamenalo, že Russell neměl šanci dokončit své nejlepší kolo v nejsušších podmínkách, protože ostatní v zóně propadu, jako například Valtteri Bottas a Daniel Ricciardo, stoupali pořadím a dosahovali časů dostatečně dobrých pro postup do dalšího kola kvalifikace.

Russell ve vysílačce při svém nájezdu do kola vzal odpovědnost za vyřazení na sebe, ale rád by si s Mercedesem promluvil o tom, jak se stalo, že jeho vůz neměl v rozhodující chvíli dostatek paliva.

„Jako tým si musíme pořádně sednout, abychom pochopili, co se děje,“ řekl Russell médiím. „Máme auto na to, abychom bojovali o první trojku, neměli bychom vypadávat takhle brzo, je to škoda.  Jsem teď opravdu dost naštvaný, protože máme tak rychlé auto a nemůžeme takhle zahazovat příležitosti."

 

Při podrobném popisu první jízdy v kvalifikaci Russell vysvětlil, jak ho vlastní chybná kalkulace s počasím vedla k přerušení kola v době, kdy byly podmínky nejlepší.

„Na začátku jsem si myslel, že už nebude pršet, takže jsem si myslel, že trať bude rychlejší,“ vysvětlil. „V prvním kole jsem se uklidnil a najednou začalo pršet, a zrovna v nejdůležitějším kole.“

 

další zajímavé články