neděle, 08. 09. 2024
Talentovaný Stříteský ovládl první etapu Bohemia rallye, Kopecký je třetí

Talentovaný Stříteský ovládl první etapu Bohemia rallye, Kopecký je třetí

Obhájce prvenství a lídr průběžného pořadí mistrovství České republiky Dominik Stříteský vyhrál první etapu Rallye Bohemia. S odstupem tří sekund je po sedmi rychlostních zkouškách na druhém místě Filip Mareš a třetí místo drží úřadující domácí šampion Jan Kopecký.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

V pořadí 51. ročník Rallye Bohemia se koná opět v prázdninovém čase ve dnech 13. a 14. července v okolí Mladé Boleslavi. Diváci se radují hned z několika různých závodů. V sobotu bylo na programu sedm rychlostních zkoušek v celkové délce 74,72 kilometrů. Součástí této etapy byly i dvě městské rychlostní zkoušky a vpodvečer byl den uzavřen zkouškou na autodromu v Sosnové.

Hvězdný britský spor. Norris si rýpnul do Hamiltona  

Čtyřiadvacetiletý Stříteský se dostal do čela soutěže po druhém měřeném testu, kdy předstihl Kopeckého, Mareše i Filipa Kohna, kterým se vstup do rallye vydařil nejlépe. Kopecký se lehkým zaváháním v další erzetě propadl na třetí pozici. “Přebrzdil jsem odbočku a nevěděl jsem, kam to pustit. Vzal jsem za ručku, přetočili jsme se a zadkem jsme bouchli do stráně. Nechali jsme tam asi sedm sekund,” uvedl Kopecký České televizi.  

Kopecký tak na Stříteského ztrácí 14 sekund. “Mladí kluci jedou opravu rychle. Snažím se teď dostat v hlavě do svých 24 let, ale není to zas tak jednoduché. Budeme se ale snažit i v neděli,” dodal Kopecký v rozhovoru. 

Hamilton ukončil dlouhé čekání na výhru. Ovládl domácí Velkou cenu

Do průběhu soutěže promluvil krátký déšť v době slavnostního startu, ale jak se později ukázalo, trať rychle vyschla. Na druhém místě je aktuálně Filip Mareš, který rozbíjí hegemonii škodovek se svým Hyundai i20 N Rally2. V pěti sobotních erzetách byl druhý, jednou třetí a jednou čtvrtý. Bohemia rallye pokračuje v neděli 14. července pěti rychlostními zkouškami.  

 

další zajímavé články