středa, 18. 09. 2024
Gigantický přesun v F1. 200 milionů dolarů dostane ředitel!

Gigantický přesun v F1. 200 milionů dolarů dostane ředitel!

Adrian Newey by mohl vydělat u Aston Martinu neskutečnou částku kolem 200 milionů dolarů během pěti let. To je pořádná pálka!


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 11. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Kanadský miliardář Lawrence Stroll, majitel týmu, investoval obrovské sumy peněz do vybudování bývalho týmu Jordan/Force India, který se nyní může pochlubit špičkovým vybavením a infrastrukturou. Je tedy vidět, že F1 je jeho láskou a nebojí se investovat. A zdá se, že přesně to zužitkoval, když přesvědčil Neweyho o potenciálu čekající na odemčení.

Podle zprávy BBC s odkazem na zdroje z Aston Martin Newey podepsal pětiletou smlouvu se Strollovým týmem a je možné, že vydělá 30 milionů liber ročně formou platu a dalších částí, jakmile získá bonusy a příplatky, které budou jsou zahrnuty.

PlanetF1.com dodává, že Stroll také nabídl pozici technickému řediteli Red Bullu Pierru Wachému a Enricu Balbovi, což byl krok, který byl odmítnut, protože duo zůstalo věrné Red Bullu.

Newey by tedy měl tutově vydělat kolem 150 milionů liber, což dělá necelých 200 milionů amerických dolarů. Tento plat (30 milionů liber ročně) by byl přibližně dvojnásobkem jeho ročního platu v Red Bull Racing.

Pro kontext - pouze piloti Lewis Hamilton a Max Verstappen si ročně vydělají více než Newey. Dalších 18 závodníků bude brát mnohem nenší gáži.

NFL má nového nejlépe placeného hráče v historii. Jeho kontrakt můžou závidět i v NHL

další zajímavé články