úterý, 17. 09. 2024
NFL má nového nejlépe placeného hráče v historii. Jeho kontrakt můžou závidět i v NHL

NFL má nového nejlépe placeného hráče v historii. Jeho kontrakt můžou závidět i v NHL

Rozehrávač Dak Prescott se stal díky nové smlouvě s klubem Dallas Cowboys nejlépe placeným hráčem v historii NFL.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dak Prescott se může pyšnit titulem nejlépe placeného hráče v historii NFL. Jeho čtyřletý kontrakt, který vstoupí v platnost od příští sezóny, mu přinese neuvěřitelných 240 milionů dolarů, což je přibližně 5,4 miliardy korun. Tato částka daleko přesahuje jeho předchozí čtyřletou smlouvu na 160 milionů dolarů (3,6 miliardy korun), která mu již brzy vyprší. Nová smlouva zajišťuje jednatřicetiletému Prescotovi výdělek 60 milionů dolarů za jednu sezónu. Prescott tímto překonal dosavadní rekordní výdělky dalších významných hráčů, jako jsou Joe Burrow (Cincinnati Bengals), Trevor Lawrence (Jacksonville Jaguars) a Jordan Love (Green Bay Packers), kteří měli ve svých kontraktech zakotvený příjem o pět milionů dolarů nižší.

Jednatřicetiletý rozehrávač cílí na titul

Po podpisu této smlouvy se Prescott zaměřil na týmové cíle, což zdůraznil po úvodním zápase nové sezony, ve kterém Dallas Cowboys porazili Cleveland Browns 33:17. „Doufám, že o tomhle (nové smlouvě) a mých kapsách už jsme namluvili dost. Teď se můžeme soustředit na tým a na úspěchy, kterých chceme dosáhnout," uvedl Prescott.

Prescott hraje za Cowboys celou svou profesionální kariéru v NFL, která začala v roce 2016. I přes jeho výjimečné individuální úspěchy však Dallas Cowboys stále čekají na další triumf v Super Bowlu. Klub získal svůj poslední pátý titul v roce 1995 a Prescottovi se zatím nepodařilo tento úspěch zopakovat. Jeho kontrakt je však enormním rozdílem oproti rekordní smlouvě v jiné populární lize – NHL. Nedávno německý útočník Leon Draisaitl prodloužil svoji smlouvu s Edmontonem Oilers o osm let, čímž si zajistil průměrný roční příjem 14 milionů dolarů (318 milionů korun). I když se jedná o nejvyšší smlouvu v historii NHL, celková částka 112 milionů dolarů za osm let není ani polovinou toho, co Prescott obdrží během své čtyřleté smlouvy v NFL.

Edmonton Oilers na lovu levných veteránů. DeAngelo odmítnut, zájem je o Shattenkirka

 

další zajímavé články