úterý, 17. 09. 2024
Edmonton Oilers na lovu levných veteránů. DeAngelo odmítnut, zájem je o Shattenkirka

Edmonton Oilers na lovu levných veteránů. DeAngelo odmítnut, zájem je o Shattenkirka

Edmonton Oilers se ocitli pod tlakem platového stropu, což je nutí hledat levné a zkušené hráče, kteří by byli ochotni podepsat za minimální mzdu. A právě z tohoto důvodu se tým začíná stávat atraktivní destinací pro veterány NHL, kteří touží po poslední šanci na zisk Stanley Cupu.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 10. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Známý novinář Elliotte Friedman nedávno ve svém podcastu 32 Thoughts uvedl, že Edmonton otevírá své brány zkušeným, avšak nepříliš drahým veteránům. Důvody jsou jasné – Oilers jsou jedním z hlavních uchazečů o Stanley Cup, mají silnou fanouškovskou základnu, moderní stadion a v týmu dva nejlepší hráče světa, z nichž Connor McDavid nedávno podepsal osmileté prodloužení smlouvy.

Jedním z hokejistů, který zvažuje přestup do Edmontonu, je zkušený obránce Kevin Shattenkirk. Ten po sezóně 2023/24 strávené v Bostonu, kde zaznamenal 24 bodů v 61 zápasech, zůstává nechráněným volným hráčem. Ve svých 35 letech stále věří, že může týmu něco nabídnout. S 952 zápasy v NHL by jeho zkušenosti mohly být pro Edmonton cenné, zvláště pokud bude hrát roli třetího obránce se specifickými úkoly na ledě.

Nejasná sezona Sidneyho Crosbyho. Co by znamenalo jeho případný odchod z Pittsburgh Penguins?

Shattenkirk by mohl být pro Oilers cenově dostupným řešením, což je klíčový faktor vzhledem k omezenému prostoru pod platovým stropem. Pokud by podepsal smlouvu, musel by pravděpodobně přijmout nabídku pod milion dolarů. Jeho agent George Bazos potvrdil, že probíhají jednání s několika týmy, přičemž Kevin by rád pokračoval ve své kariéře u mužstva, které má šanci bojovat o Stanley Cup.

Zajímavé však je, že zatímco Shattenkirk jedná s Oilers, Tony DeAngelo, další nechráněný volný hráč, byl Edmontonu odmítnut. DeAngelo, který před dvěma lety zaznamenal 51 bodů, sám oslovil kanadský celek s nabídkou, že podepíše smlouvu na zkoušku. Finalista letošního ročníku Stanley Cupu však jeho nabídku nepřijal, což podle některých naznačuje, že Tonyho reputace problémového hráče má na jeho kariéru stále negativní dopad.

Zatímco Edmonton hledá řešení v obraně, zdá se, že si vybírá pečlivě a dává přednost volbám, které mohou přinést nejen zkušenosti, ale i týmovou soudržnost.

Anaheim Ducks před volbou nového kapitána. Poctěn by mohl být Radko Gudas

další zajímavé články