čtvrtek, 19. 09. 2024
Verstappen překvapil fanoušky! Prozradil, kdy skončí kariéru

Verstappen překvapil fanoušky! Prozradil, kdy skončí kariéru

Max Verstappen překvapil fanoušky, když řekl, že i přes svůj rekordní úspěch bude závodit ve formuli 1 jen dalších pár let. Není to škoda, ptají se někteří.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 22. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

Jezdec Red Bullu vyhrál poslední tři ročníky mistrovství světa, a to dominantním způsobem zvlášť v roce 2023, a vypadá to, že v roce 2024 získá čtvrtý titul v řadě.

Když se F1 tento víkend vrací z letní přestávky na Velkou cenu Nizozemska, Verstappen má 78 bodů náskok před nejbližším rivalem Landem Norrisem a zbývá 10 závodů.

K dnešnímu dni má 26letý jezdec 61 vítězství, což je třetí nejvíce v historii, 40 pole-positions, což je pátý nejvíce v historii, a je držitelem četných rekordů, včetně nejmladšího jezdce a vítěze závodu, nejvíce vítězství v sezóně a nejvíce výher v řadě.

A jelikož má nejlepší roky zdánlivě stále před sebou, zdá se nevyhnutelné, že Verstappen svrhne všechny statistiky a seznam rekordů, než pověsí helmu a závodní rukavice na hřebík.

Ale nemusí to tak být, protože zatímco jezdci F1 jsou schopni závodit i do svých 40 let, jak ukázal Fernando Alonso, Verstappen již dříve prohlásil, že se do tohoto věku nehodlá dostat.

Jsem v půlce!

Ve skutečnosti Nizozemec navrhl, že by mohl odejít ze sportu, až mu v roce 2028 vyprší smlouva s Red Bullem. A před svým domácím závodem v Zandvoortu tento jezdec bez obalu zopakoval svá slova. Má za sebou 200 závodů a když byl dotázán, zda se vidí v dalších 200 závodech, řekl novinářům: "Ne. Jsme v polovině mé kariéry v F1, to je jisté. Byla to neuvěřitelná jízda. 200 závodů, ani mi to tak nepřipadá. Nepřemýšlím o nové smlouvě, jen chci vidět, jak to půjde – také s novými pravidly. Uvidím, jestli budou zábavné."

Verstappen je teprve 25. jezdcem v historii, který dosáhl tohoto milníku, a za předpokladu, že kalendář zůstane na 24 závodech ročně, bude mít 305 závodů, než skončí jeho současná smlouva s Red Bullem.

Pokud se zaváže, že přestane před 400 závody, rok 2032 bude nejpozdější, kdy v F1 zůstane.

Barumku ovládl Stříteský! Ukončil nadvládu Kopeckého a útočí na titul MČR

další zajímavé články