čtvrtek, 19. 09. 2024
Barumku ovládl Stříteský! Ukončil nadvládu Kopeckého a útočí na titul MČR

Barumku ovládl Stříteský! Ukončil nadvládu Kopeckého a útočí na titul MČR

53. ročník Barum Czech rallye ve Zlíně ovládl domácí závodník Dominik Stříteský. Přerušil tak nepřetržité vedení Jana Kopeckého.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 18. 08. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Čtyřiadvacetiletý jezdec z Kelče na Vsetínsku ovládl Barum rallye a má velmi blízko k titulu nového českého šampiona v rallye. Druhý do cíle dojel Rakušan Simon Wagner a třetí pozici obsadil opět domácí závodník Erik Cais. 

Po pátečním slavnostním startu a noční městské rychlostní zkoušce, kterou ovládl Simon Wagner, se po sobotní první etapě dostal do vedení Dominik Stříteský, který v neděli po úsecích Semetín, Pindula a Halenkovice své prvenství jasně potvrdil.  

Jan Kopecký měl defekt a musel i vystoupit z auta 

Jedenáctinásobný král Barum rallye a vítěz posledních osmi ročníků Jan Kopecký dojel na devátém místě. Po páté rychlostní zkoušce utrpěl Kopecký na Bunči defekt, kdy musel vystoupit z auta. Nabral ztrátu více než dvě minuty, čímž přišel o umístění mezi třemi nejlepšími jezdci.  

Stalo se to na štěrku, který je dost sypký a vylézají z něj velké kameny. Jeden byl na trati a já do něj narazil. Taková je rallye,” uvedl smutně Kopecký po dojezdu do cíle. 

Druhé místo si nakonec pohlídal závodník z Rakouska Simon Wagner a z bronzu se radoval vítěz kvalifikační erzety Erik Cais. Čvrtý dojel Adam Březík a pátý byl Filip Mareš.  

Čekání je u konce! Dnes odstartoval 53. ročník Barum Czech rallye. Kopecký útočí na svůj dvanáctý triumf

 

další zajímavé články