pátek, 20. 09. 2024
Chystá se zemětřesení v F1? Za rok by sestavy mohly vypadat úplně jinak

Chystá se zemětřesení v F1? Za rok by sestavy mohly vypadat úplně jinak

Okurková sezona? Možná! Během letní přestávky se z Itálie objevily zprávy, že přestup Adriana Neweyho do Aston Martin je dokončen a že tým ze Silverstone také čeká na podpis Maxe Verstappena pro sezónu 2026.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 11. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

I když ještě není nic potvrzeno, Verstappen by způsobil chaos na trhu jezdců, kdyby se přidal k Aston Martin. Nejpozoruhodnější je, že Christiana Hornera a Helmuta Marka by to hodně bolelo a otazníky by zůstaly i o jeho týmovém kolegovi Sergiu Pérezovi.

Pokud Verstappen odejde, Red Bull bude potřebovat novou superstar. O takové jako Lando Norris, Charles Leclerc a Oscar Piastri by nepochybně byl zájem, i když přesvědčit je, aby se přidali, je velmi těžký úkol.

Hornerovou první volbou by bylo podívat se dovnitř na jeho současnou stáj jezdců. Případ Daniela Ricciarda se s každým dalším víkendem stává méně přitažlivým, ale Yuki Tsunoda by mohla být odpovědí na Perezův problém. Ještě jedna sezóna ve VCARB by ho dobře připravila na naklonění v seniorském týmu.

VCARB by se měl vrátit ke kořenům svého juniorského týmu s Liamem Lawsonem a současným lídrem šampionátu Formule 2 Isackem Hadjarem jako nejpravděpodobnější jezdecká dvojice.

Aby nahradil Verstappena, mohl by se Red Bull obrátit na Carlose Sainze. Úřadující šampioni se letos v létě rozhodli nepodepsat Španěla kvůli jeho minulým tahanicím s jejich hvězdným jezdcem během dnů Toro Rosso, ale pokud postoupí, existuje jen málo důvodů, proč nepodepsat trojnásobného vítěze Grand Prix.

Williams by nepochybně byl frustrovaný ztrátou nové posily, ale mohl by se obrátit na známou tvář ve Valtteri Bottasovi, jehož budoucnost v Sauberu vypadá nejistě, uvádí web Daily Express.

A co Ferrari

Některé týmy by měly mít v příští sezóně relativně jednoduchý čas zorientovat se na trhu jezdců. Haas, Ferrari a McLaren mají sestavy, které se pravděpodobně nezmění, protože všichni jejich jezdci jsou vázáni dlouhodobými smlouvami.

Mercedes má George Russella zajištěného do konce sezóny 2025, ale po zprávách o odchodu Lewise Hamiltona se očekává, že povede tým do budoucna. Partnerem by mu měl být teenager Kimi Antonelli, kterého Toto Wolff považuje za top juniorský talent.

Audi je druhým hlavním otazníkem na startovním roštu s partnerem Nico Hulkenberga pro rok 2025 stále nepotvrzeným. Nicméně Mattia Binotto by pravděpodobně skočil po šanci získat Pereze, pokud by odešel z Red Bullu, vzhledem k předchozím úspěchům Mexičana v týmech ze středu pole a jeho komerční přitažlivosti.

Zajímavá změna v F1! Proklínaný Binotto mění stáj

další zajímavé články