neděle, 08. 09. 2024
Zajímavá změna v F1! Proklínaný Binotto mění stáj

Zajímavá změna v F1! Proklínaný Binotto mění stáj

Zajímavou změnu hlásí Formule 1. Audi jmenovalo bývalého šéfa týmu Ferrari Mattiu Binota do čela svého projektu F1 před debutem v roce 2026, protože šéfové Oliver Hoffmann a Andreas Seidl odešli v rámci velkých změn ve vedení.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 23. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Čtyřiapadesátiletý Binotto převezme v rámci restrukturalizace managementu po převzetí Sauberu společností Audi funkce provozního a technického ředitele.

Šéf Sauberu Seidl a Hoffmann, dosavadní předseda představenstva, v rámci reorganizace projekt opustí.

Binotto bude mít prý odpovědnost za operativní řízení a sportovní úspěchy závodního týmu.

Hoffmann měl dříve celkovou odpovědnost za projekt jako předseda představenstva všech společností Sauber, zatímco bývalý ředitel McLarenu Seidl byl generálním ředitelem Sauber Motorsport a fakticky řídil tým.

„Jsem potěšen, že se nám podařilo získat Mattiu Binota pro náš ambiciózní projekt Formule 1,“ uvedl v prohlášení generální ředitel Audi Gernot Doellner. „Díky svým rozsáhlým zkušenostem, které získal během více než 25 let ve Formuli 1, bude pro Audi nepochybně rozhodujícím přínosem.“

Binotto nastoupil do Ferrari v roce 1995 a v roce 2019 byl jmenován ředitelem italského týmu. Po další neúspěšné sezoně nejstaršího a nejúspěšnějšího sportovního týmu odstoupil v listopadu 2022 a v Maranellu ho nahradil Fred Vasseur, který dříve působil v Sauberu. Pomyslný kruh se tak uzavřel. 

Audi již podepsalo smlouvu s Nico Hulkenbergem jako jezdcem před svým debutem v roce 2026, přičemž Němec by měl do Sauberu přejít z Haasu v roce 2025.

další zajímavé články