neděle, 08. 09. 2024
Velká rána pro Verstappena! Čím si vysloužil obří trest?

Velká rána pro Verstappena! Čím si vysloužil obří trest?

Tohle je komplikace jako hrom. Bylo potvrzeno, že Max Verstappen, tvář Formule 1, bude mít ve víkendové Velké ceně Belgie penalizaci 10 míst na startovním roštu!


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 27. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

Trojnásobný šampion formule 1 má v průběžném pořadí suverénní náskok, ale jeho šance na jeho zvýšení náskoku v závěrečném závodě před letní přestávkou jsou nyní mizivé.

Red Bull překročil povolený počet motorů na Verstappenově voze a rozhodl se tento víkend představit novou pohonnou jednotku a dostat penalizaci.

Znamená to, že Nizozemec odstartuje do nedělního závodu ve Spa-Francorchamps nejlépe z 11. místa na startovním roštu a je to třetí Velká cena Belgie v řadě, kdy byl potrestán.

Zajímavá změna v F1! Proklínaný Binotto mění stáj

Při těchto příležitostech stále dokázal zvítězit, ze 14. místa v roce 2022 a ze šestého místa v roce 2023, ale letos bude jeho úkol mnohem těžší, když se zdá, že McLaren má dobrou formu, Mercedes a Ferrari nejsou také tolik pozadu.

A Verstappen uznal, že s penalizací pro něj bude těžké získat další vítězství na jedné z jeho oblíbených tratí a řekl: "Samozřejmě jsem věděl, že to přijde, takže mě to nepřekvapuje. Některé tratě jsou přirozeně o něco lepší na předjíždění než jiné. Samozřejmě, na pouličním okruhu byste nechtěli dostat pokutu za motor. Když se podíváte na naše poslední závody, kde jsme nebyli zrovna nejrychlejší, neřekl bych, že s 10 místy vzadu máme šanci vyhrát."

Yuki Tsunoda z RB navíc odstartuje do závodu ze zadní části startovního roštu poté, co i on dostal pro závod nový motor.

Verstappen vede šampionát o 76 bodů po 13 závodech, Lando Norris je druhý, což znamená, že bez ohledu na to, co se stane v následujících dvou závodech v Belgii a Nizozemsku, bude Nizozemec stále na špici.

další zajímavé články