neděle, 08. 09. 2024
Vyčerpaný Vingegaard. Dánský cyklista nebude po Tour de France startovat na Vueltě

Vyčerpaný Vingegaard. Dánský cyklista nebude po Tour de France startovat na Vueltě

Tým Visma–Lease a Bike zakončil Tour de France 2024 etapovým vítězstvím a celkovým druhým místem v klasifikaci. Hvězdný Jonas Vingegaard je však po Tour vyčerpaný a rozhodl se, že letos nebude startovat na Vueltě, kde loni obsadil druhé místo. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 22. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jonas Vingegaard skončil na nejslavnějším etapovém závodě na druhém místě za Slovincem Tadejem Pogačarem. Tým Visma–Lease a Bike startoval na Tour de France před třemi týdny v italské Florencii s určitými pochybnostmi. Kvůli těžkému pádu v závodě Kolem Baskicka nebyl vedoucí Vingegaard na startu ve své nejlepší formě. Dvojnásobný vítěz Tour sice startoval s jasně deklarovanými ambicemi, ale na celkového vítěze Tadeje Pogačara těsně nestačil, částečně i kvůli nedostatečné přípravě.  

Je jako stroj! Nedopuje náhodou? Pogačar musí vysvětlovat svůj úspěch na Tour

Vingegaard shrnul své pocity po čtvrtém umístění na stupních vítězů na Tour slovy: “Na začátku roku bych byl z druhého místa zklamaný. Ale kdybyste mi před třemi měsíci po pádu řekli, že budu schopen skončit druhý, sám bych tomu nevěřil,” uvedl Jonas Vingegaard po dojezdu poslední etapy. 

Dánský cyklista se rozhodl, že nebude letos startovat na Vueltě, kde v loňském roce obsadil druhé místo. Po marném boji na Tour de France, kde se snažil obhájit prvenství odjíždí z Paříže na pokraji svých sil.  

Neuvěřitelný Pogačar! Pátá etapová výhra a naprostá dominance

Jsem unavený tak, jak jsem myslím po Grand Tour ještě nikdy unavený nebyl. Upřímně řečeno jsem vyčerpaný. Bohužel nebudu startovat na Vueltě, protože mám letos jiné priority, ale určitě se tam ještě někdy vrátím,” uvedl Vingegaard televizní stanici Eurosport.  

Na Vueltě má obhajovat prvenství jeho týmový kolega Sepp Kuss, který bohužel letos nestartoval na Tour de France kvůli koronaviru.  

 

další zajímavé články