úterý, 08. 10. 2024
Sáhne pardubické Dynamo ke změně trenéra? Zadinovi může zlomit vaz málo atraktivní předváděná hra. Kdo ho nahradí?

Sáhne pardubické Dynamo ke změně trenéra? Zadinovi může zlomit vaz málo atraktivní předváděná hra. Kdo ho nahradí?

Pardubicím nevychází začátek letošního ročníku extraligy a podle dostupných informací dost možná sáhne ke změně na střídačce. Kdo by mohl Marka Zadinu nahradit?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 08. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Dynamo Pardubice

Druhé místo v extraligové tabulce by za normálních okolností nebylo důvodem k výrazným trenérským změnám. V případě Pardubic však nejde o běžnou situaci. Klub má vysoké nároky nejen na sbírání bodů, ale také na kvalitu předváděné hry, což je vzhledem k na naše poměry nadstandardně dobře placeným hráčům pochopitelné. Ačkoliv Dynamo pravidelně boduje, jeho výkon na ledě fanoušky příliš nebaví. Navíc se zdá, že hráčům naordinovaná hra nevyhovuje. Vedení klubu si toho je vědomo a podle dostupných informací isport.cz se chystá změna na trenérském postu.

Problémy se začaly hromadit poté, co Pardubice utrpěly vysokou porážku 1:6 v Českých Budějovicích, které jsou aktuálně posledním týmem extraligy. Jedna prohra by se možná dala přejít, ale následovala další nepříjemná porážka 0:4 od Sparty, a to přímo na domácím ledě před plnou halou. I když si Pardubice zlepšily náladu vítězstvím 3:1 nad vedoucím týmem tabulky z Litvínova, v následujícím zápase na ledě Hradce Králové přišlo opět zklamání. Místo očekávaného tvrdého derby se zápas nesl v křeči a hráči neprojevili dostatečné nasazení. Proto vedení klubu aktivovalo záložní plán.

Kdo by se mohl objevit na lavičce Pardubic?

Podle všeho byl Pardubicemi kontaktován Miloslav Hořava, který je v hokejových kruzích známý jako zkušený a schopný trenér. Je logické, že pokud Pardubice zvažovaly více možných scénářů, Hořavovo jméno bylo mezi nimi. Třiašedesátiletý hokejový odborník má bohaté zkušenosti, zejména z působení ve Spartě, kde od února 2020 vystřídal německého lodivoda Uweho Kruppa. Během svého působení ve Spartě spolupracoval s Josefem Jandačem, Hans Wallsonem a naposledy s Pavlem Grossem. Po sezóně 2024/25 se rozhodl Spartu opustit na vlastní žádost. Pokud by se Pardubicím podařilo s Hořavou dosáhnout dohody, mohlo by to znamenat zásadní obrat v současné situaci a přinést týmu nový impuls.

Dalším jménem na seznamu Pardubic byl údajně trenér české juniorské reprezentace Patrik Augusta. Na jeho angažování však s největší pravděpodobností nedojde. V souvislosti s Perníkáři se zatím skloňuje také jméno Martina Pešouta, tady ovšem zatím nepřistála žádná oficiální nabídka.

Úřadující mistři světa vstoupí do sezony zápasem v Karlových Varech

další zajímavé články