úterý, 08. 10. 2024
Úřadující mistři světa vstoupí do sezony zápasem v Karlových Varech

Úřadující mistři světa vstoupí do sezony zápasem v Karlových Varech

Hokejová sezona 2024/25 už je v plném proudu a v listopadu budou moct fanoušci vidět na vlastní oči i českou hokejovou reprezentaci. 


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Česká hokejová reprezentace

Česká reprezentace vstoupí do nového ročníku Euro Hockey Tour domácím zápasem v Karlových Varech proti Švédsku.  

Na zatím poslední utkání národního týmu mají čeští fanoušci jenom ty nejlepší vzpomínky. Výhra nad Švýcarskem ve finále domácího mistrovství světa v O2 areně, která znamenala zisk zlatých medailí po 14 letech, totiž semkla celý hokejový národ a mistrovský titul celou Českou republiku.  

Do nové sezony vstupuje trenérský štáb pod vedením trenéra Radima Rulíka v nezměněném složení a jistě se stejnými ambicemi.  

NHL se po pražském startu rozběhne i za mořem. Češi se nemíní ztratit

Národní tým zápasem v KV Areně proti Švédsku zároveň zahájí Turnaj Karjala, a tím i nový ročník série EHT. Po tomto domácím tzv. "break out game" se výběr trenéra Rulíka přesune do finských Helsinek, kde odehraje utkání proti domácímu celku a turnaj Karjala pak zakončí nedělním duelem proti Švýcarsku. 

Další možnost vidět národní tým na vlastní oči budou mít čeští fanoušci v prosinci v utkání proti Finsku. Český hokej totiž letos získal unikátní možnost pořádání dvou tzv. "break out" zápasů v rámci Euro Hockey Tour.  

Slavia se v Edenu utká s nejlepší obranou ligy z Poruby

další zajímavé články