pondělí, 07. 10. 2024
Slavia se v Edenu utká s nejlepší obranou ligy z Poruby

Slavia se v Edenu utká s nejlepší obranou ligy z Poruby

Slavia Praha v pondělí přivítá v Edenu tým Poruby, který se pyšní nejlepší defenzivou v soutěži. Oba týmy spojuje podobná forma i aktuální tabulkové postavení, a právě tento zápas může rozhodnout o dalším směřování obou mužstev.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Slavia i Poruba zažívají složité období po prohrách v posledních dvou utkáních. Slavia padla nejprve se Sokolovem a poté utrpěla drtivou porážku 0:5 s Kolínem, což byla její první střelecká nula v sezóně. Trenér Aleš Totter věří, že z této zkušenosti tým vyjde silnější: „Někdy je prohra to nejlepší, co se může stát. Věřím, že pro náš tým to bude tento zápas,“ uvádí web HC Slavia Praha.

Ofenzivní klíč k prolomení obrany Poruby

Hlavním úkolem pro Slávisty bude najít znovu střeleckou formu. Obránce Fabien Kočí poukazuje na nutnost větší důrazu před brankou: „Musíme si méně hrát s pukem a více střílet. Potřebujeme dávat škaredé góly, nejen hezké kombinace.“

Zklamání v O2 areně: Kulich přiznává chybu, která změnila zápas

Poruba se může spolehnout na pevnou obranu a skvělého brankáře Ondřeje Bláhu. Když Slezané obdrželi dvě nebo více branek, body jim vždy unikly. Na druhou stranu, ve vítězných zápasech inkasovali maximálně jednou. Ofenziva Slavie tedy bude muset být na vrcholu, pokud chce proti této statistice uspět. Slavia bude spoléhat na své tradiční opory, zatímco Poruba má v čele týmové produktivity lotyšského útočníka Frenkse Razgalse, který je zatím v lize osmým nejlepším hráčem v bodování.

další zajímavé články