pondělí, 07. 10. 2024
NHL se po pražském startu rozběhne i za mořem. Češi se nemíní ztratit

NHL se po pražském startu rozběhne i za mořem. Češi se nemíní ztratit

Pražský předkrm potěšil nejen české hokejové gurmány. New Jersey Devils odletěli z Evropy rozjaření v kapse se čtyřmi body za dvě výhry.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Pastrňák má jediný cíl 

A to je Stanley Cup. V roce 2019 chyběla Boston Bruins jediná výhra k zisku poháru v sedmizápasové sérii se St. Louis Blues. Pastrňákova představa, že záhy přijde další šance na životní úspěch se ukázala jako lichá. I v play-off 2023, kam Bruins vstupovali coby rekordmani základní části. Jenže vypadli hned v prvním kole s Florida Panthers, kteří Bostonu zatarasili cestu ve vyřazovací části i letos. 

Pastrňák nastartuje už svou jedenáctou sezonu v NHL, osmadvacetiletý útočník se během nich z trochu neřízené střely vypracoval v jednu z největších hvězd soutěže a zároveň po odchodu Patrice Bergerona a Davida Krejčího převzal část jejich povinností. “Hrát s Pastou je příležitost, jakou by člověk měl využít naplno,” říká švédská posila Lindholm, kterého už spoluhráči také naočkovali myšlenkami na Stanley Cup 

Kapitán Gudas a omladina Ducks 

V Kalifornii má třiatřicetiletý zadák smlouvu ještě na tři roky, po něž bude cepovat mladé spoluhráče, ale zároveň jim půjde příkladem na ledě. A když bude potřeba, najdou u něj zastání. Ať mezi mantinely, nebo v zákulisí. Gudas kolem sebe navíc šíří optimistickou auru, což u Ducks bude během sezony potřeba. V té minulé ztráceli na play-off propastných 39 bodů. 

Nečas dostane prostor i čas 

Už to vypadalo, že je jednou nohou na odchodu, ale s novým generálním manažerem Carolina Hurricanes Ericem Tulskym se nakonec Martin Nečas dohodl na nové dvouleté smlouvě za 13 milionů dolarů.  

V minulých sezonách nečas občas nesouzněl se systémem kouče Roda Brind'Amoura a rotovaly kolem něj nejrůznější spoluhráči. Na startu nové sezony by se měl ale pravidelně objevovat v rusko-finsko-českém útoku s Andrejem Svečknikovem a Jesperim Kotkaniemim.  

Chytil a jeho další comeback 

Na pouhých deset zápasů se Filipu Chytilovi smrsknula sezona 2023/24, když bojoval s následky otřesu mozku. I když se v play-off na šest utkání do sestavy New York Rangers vrátil, bylo znát, že není úplně ve své kůži. 

V pětadvaceti tak Chytil znovu tak trochu začíná a potřebuje dobrý start. V týmu jednoho z největších favoritů na Stanley Cup zahájí už svou osmou sezonu. Na jejím začátku mu kouč Peter Laviolette svěří místo v centru třetí lajny na křídle s Kaapem Kakkem.  

66 milionů dolarů! Boston Bruins si pojistili Swaymana

další zajímavé články