pondělí, 07. 10. 2024
66 milionů dolarů! Boston Bruins si pojistili Swaymana

66 milionů dolarů! Boston Bruins si pojistili Swaymana

Boston Bruins podepsali s brankářem Jeremym Swaymanem osmileté prodloužení smlouvy na 66 milionů dolarů.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 07. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Jeremy Swayman má novou smlouvu s Boston Bruins. Brankář, který byl chráněným volným hráčem, podepsal krátce před startem nové základní části kontrakt na osm let za 66 milionů dolarů. V průměru si tak vydělá 8,25 milionu za rok. Smlouva mu vyprší až po skončení ročníku 2031/32. 

Novinář Pierre LeBrun z The Athletic dodává, že dohoda obsahuje více než 20 milionů dolarů v podpisových bonusech, což je pravděpodobně jeden z bodů, který zdržoval jednání.  

Swayman vynechal celý tréninkový kemp Bostonu a dlouhodobou smlouvu podepsal jen několik hodin po posledním přípravném utkání.  

Během sezony 2023/24 zasáhl Swayman do 44 duelů s bilancí 25-10-8, průměrem 2,53 a úspěšností 91,6 %. Ve 12 zápasech play-off stlačil průměr na 2,15 a úspěšnost vytáhl na 93,3 %. 

Pětadvacetiletý rodák z Anchorage na Aljašce má za sebou celkem 132 utkání NHL v dresu Bostonu. Bruins si ho vybrali ve čtvrtém kole draftu v roce 2017.  

Casey zazářil v Praze  

Obránce Seamus Casey jako nováček New Jersey Devils naplno využil velkou příležitost. Přišla v době, kdy jej Devils potřebovali, protože na začátku sezony se zranění nevyhnula dvěma klíčovým obráncům.  

Casey vyrovnal na 1:1 gólem v přesilové hře. Poté, co převzal přihrávku od Erika Hauly, udělal několik kroků do středu a poslal střelu zápěstím do levého horního rohu. “Měl výborný tréninkový kemp, teď dal svůj první gól, bude to pro něj nezapomenutelný měsíc. Jsem rád, že u toho gólu mám asistenci,” komentoval branku Erik Haula.  

Trenér New Jersey Sheldon Keefe je první, kdo říká, že Casey si svou roli zasloužil. “Má kombinaci šikovnosti, inteligence a sebevědomí,” řekl Keefe. Když se před kempem zranil Luke Hughes a bylo rozhodnuto, že nová akvizice Brett Pesce nestihne cestu do Prahy, dostal příležitost nastoupit Seamus Casey. “Je to velký bojovník. Každým dnem se zlepšuje. Naskytla se mu příležitost a on ji využívá.” dodal Keefe.  

Návrat ztraceného syna! Vedení HC Škoda Plzeň nadále pracuje na posílení kádru

 

další zajímavé články