pondělí, 07. 10. 2024
Návrat ztraceného syna! Vedení HC Škoda Plzeň nadále pracuje na posílení kádru

Návrat ztraceného syna! Vedení HC Škoda Plzeň nadále pracuje na posílení kádru

Vedení HC Škoda Plzeň pracuje i nadále na posílení svého kádru. Další posilou indiánů se může stát plzeňský odchovanec Tomáš Pitule.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 06. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Škoda Plzeň

Brzy pětatřicetiletý zkušený forvard strávil loňskou sezonu na cestách, částečně ji totiž strávil ve Francii, v tuzemské druhé nejvyšší hokejové soutěži v dresu Prostějova, ale i v extralize v Mladé Boleslavi. Zde v šestnácti zápasech zaznamenal gól a dvě nahrávky.  

Dohromady strávil téměř dvoumetrový útočník v tuzemské elitě osm sezon a připsal si v dresu svých Indiánů, Bruslařů a Rytířů 159 utkání, ve kterých získal 25 bodů. 

Rokycanský rodák odehrál nejvíce času ve druhé tuzemské soutěži, kde zvládl přes tři stovky duelů s bilancí téměř dvou set bodů. Okusil i anglickou, běloruskou, francouzskou a slovenskou soutěž.  

Již v mládežnických týmech Plzně útočil na bilanci bodu na utkání, posléze s A-týmem dvakrát získal extraligový bronz, s Mladou Boleslaví a Kladnem zase opanoval první ligu. Nyní přichází do Plzně na měsíční try-out.  

První derby v nové sezoně! Hradec hostí Pardubice 

Východní Čechy se těší z prvního hokejového derby v této sezoně. Pardubičtí hokejisté dnes hrají na půdě regionálního rivala, Mountfieldu HK.  

Dynamo se v pátek po dvou porážkách v řadě vrátilo na vítěznou vlnu. Na domácím ledě zvítězilo nad neporaženým Litvínovem 3:1 a v tabulce se posunulo na druhé místo právě před Vervu.  

Mountfield HK nezahájil sezonu podle představ. Z dosavadních osmi zápasů zvítězil pouze dvakrát, jednou bral bod za prohru po nájezdech a jinak na své soupeře nestačil. V tabulce jsou Hradečtí na 13. místě.  

Společně s Mladou Boleslaví je Mountfield zatím nejvíce inkasujícím týme, v osmi zápasech obdržel 26 gólů.  

Zklamání v O2 areně: Kulich přiznává chybu, která změnila zápas

další zajímavé články