úterý, 15. 10. 2024
Kalendář MotoGP je venku! Po pěti letech se vrací závod mistrovství světa do Brna

Kalendář MotoGP je venku! Po pěti letech se vrací závod mistrovství světa do Brna

Kalendář mistrovství světa MotoGP 2025 byl formálně oznámen a může se pochlubit rekordními 22 podniky.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

MotoGP se může pochlubit zbrusu novým podnikem v Maďarsku a přesunem do Thajska na úvodní kolo sezony.  

Po neustálém přesunu podrobných oznámení, včetně odložení návratu Indie do programu pro rok 2026, je před víkendovou Velkou cenou Indonésie potvrzen kompletní rozpis.  

Všechny podniky z letošního kalendáře jsou přítomny i pro rok 2025, včetně vracejícího se aragonského kola, které se připojí k Brnu. Závod v České republice se na scénu vrací po pěti letech, poprvé bylo do programu zařazeno v roce 2020.  

Na začátku roku dojde také ke změně programu, kdy se Thajsko přesune ze svého říjnového slotu v této sezoně, aby 2. března oznámilo zvednutí opony pro rok 2025. Mezinárodní okruh Buriram bude první zastávkou čtyř závodů na začátku nové sezony. Dále pak bude následovat Velká cena Argentiny, Velká cena Ameriky a Velká cena Kataru, která má nový termín v dubnu.  

Velká cena Velké Británie je přesunuta na květen jako sedmé kolo, zatímco Velká cena Katalánska se posouvá na září.  

V Česku se uskuteční dvanáctý z dvaadvaceti závodů v seriálu 

Velká cena České republiky silničních motocyklů se v Brně pojede příští rok v červenci. Vedle návratu na Masarykův okruh je novinkou i zařazení Velké ceny Maďarska, která se pojede na okruhu u jezera Balaton koncem srpna.  

Návrat motocyklového MS do Brna byl oficiálně oznámen v srpnu. Naposledy se elitní světoví jezdci na Masarykově okruhu představili v roce 2020, poté závod ze seriálu vypadl kvůli nedostatku financí na zaplacení zalistovacího poplatku.  

další zajímavé články