čtvrtek, 19. 09. 2024
Leclerc v Baku opět nezvítězil. Fantastickým výkonem jej sesadil Piastri

Leclerc v Baku opět nezvítězil. Fantastickým výkonem jej sesadil Piastri

Charles Leclerc počtvrté v řadě vybojoval v Baku pole-position. Ani letos se ale z vítězství neraduje. Velkou cenu Ázerbájdžánu ovládl Oscar Piastri na McLarenu, třetí příčku bere George Russell na Mercedesu. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 15. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

První zatáčka žádné drama nepřineslo, každý z jezdců si dával pozor, aby se ihned po startu nezapletl do nehody. Jediné potíže měl nakonec Stroll, který musel po defektu do boxů.

Charles Leclerc při svém čtvrtém pole-position v Baku vypadal v úvodu velmi dobře a zdálo se, že by konečně mohl také triumfovat v závodu. Jenže ve dvacátém kole měl Oscar Piastri k dispozici systém DRS a v cílové rovince se dostal před něj.

Jezdec Ferrari následně několikrát na Piastriho zaútočil, ale byl prakticky bez šance. V posledním kole už o první pozici ani přijít nemohl, neboť po nehodě třetího Péreze a čtvrté Sainze byl využit virtuální safety car.

Oba jezdci v závodu skončili a třetí místo spadlo do náručí Georgi Russellovi na Mercedesu. Další špatný závod má za sebou Max Verstappen, přes kterého se dostal dokonce i Lando Norris, který startoval až z patnácté pozice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

další zajímavé články