středa, 18. 09. 2024
Salač po stíhací jízdě sedmý, v MotoGP znovu uspěl Márquez

Salač po stíhací jízdě sedmý, v MotoGP znovu uspěl Márquez

Filip Salač absolvoval svůj jubilejní stý závod na mistrovství světa silničních motocyklů. A nevedl si vůbec zle, v Misanu získal devět bodů za vynikající sedmou pozici. V MotoGP podruhé v řadě uspěl Marc Márquez, náskok vedoucího muže šampionátu Jorgeho Martína stahuje Francesco Bagnaia.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 08. 09. 2024
  • , zdroj fotky: MotoGP

Filip Salač si na své jubilejní sté vystoupení vyjel v kvalifikaci jedenáctou příčku, kterou v průběhu závodu už jen zlepšoval. Deset kol před koncem se prodral na desátou pozici před Američana Robertse, následně předjel Španěla Arenase a po pádu Itala Viettiho a dalšího manévru, kdy se dostal před Brazilce Moreiru, dokončil závod na skvělém sedmém místě.

"Konečně jsem se sladil s motorkou a začínám rozumět jejím možnostem. Je bezva, že po zdravotních trablech opět můžu svou práci dělat na sto procent," nechal se Salač slyšet po závodě. V celkové klasifikaci je Salač nyní sedmnáctý, vede nadále Španěl Garcia.

Největší pozornost ale znovu přitahovala královská třída MotoGP. Podruhé v řadě si pro vítězství dojel Marc Márquez, který přitom v minulém týdnu slavil vítězství po dlouhých pětatřiceti měsících.

Márquez neměl v Misanu konkurenci a druhého Francesca Bagnaiu porazil o tři vteřiny. Třetí skončil Eneo Bastianini, až patnácté místo poté obsadil lídr šampionátu Jorge Martín.

Ten tak nadále vede, Bagnaia ale jeho náskok po třinácti závodech z celkových dvaceti stáhl na pouhých sedm bodů. Ve hře o celkový triumf jsou rozhodně také Márquez a Bastianini, kteří ztrácí 53, respektive 62 bodů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MotoGP™ (@motogp)

další zajímavé články