pondělí, 16. 09. 2024
Hvězda F1 zuří poté, co jí byl udělen zákaz za to, že narazil do soupeře

Hvězda F1 zuří poté, co jí byl udělen zákaz za to, že narazil do soupeře

Kevin Magnussen byl pobouřen po penalizaci za kolizi ve Velké ceně Itálie, což znamená, že bude vyloučen z dalšího závodu Formule 1.


  • autor: David Hebi
  • , vydáno: 02. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia

Charles Leclerc dosáhl v neděli v Monze ohromujícího vítězství, Magnussen si vedl dobře, skončil 10. a zajistil Haasui životně důležitý bod.

Jeho radost se však rychle změnila v hněv, protože během závodu byl dánský jezdec penalizován za srážku s Pierrem Gaslym z Alpine.

Zatímco nebyl žádný vůz poškozen a došlo k malé újmě, komisaři to viděli jinak a Magnussenovi uštědřili penalizaci 10 sekund.

A co je důležitější, dostal také dva trestné body za svou superlicenci, čímž se jeho počet za posledních 12 měsíců zvýšil na 12 – dost na zákaz na jeden závod.

Znamená to, že vynechá Velkou cenu Ázerbájdžánu 15. září, přičemž jeho zástupce bude pravděpodobně zastupovat britský teenager Oliver Bearman, který v roce 2025 na plný úvazek nahradí Magnussena.

Od zavedení trestných bodů nebyl nikdy suspendován žádný jezdec, zatímco posledním jezdcem, který dostal zákaz závodu za nebezpečnou jízdu, byl Romain Grosjean za Lotus v roce 2012.

Magnussen byl tímto rozhodnutím rozzuřený a po závodě řekl: ‚Nevím, co se s tím děje. jaký to má smysl. Ve čtvrté zatáčce jsme měli lehký kontakt, žádné poškození na žádném voze, žádné následky, nikdo nic neztratil. Jen upřímně nechápu pointu. Viděl jsem Nica [Hulkenberga v druhém Haasu] při rychlosti 300 km za hodinu téměř narazil do bariéry při kontaktu s [Danielem] Ricciardem a dostal pět sekund. Já 10 sekund. V tuto chvíli nevím, co se děje. Musím [promluvit se stewardy]. To nedává smysl."

další zajímavé články