pondělí, 16. 09. 2024
Tragický start a velkolepý návrat. Norris vyhrál Velkou cenu Nizozemska a překazil Verstappenovi domácí oslavy

Tragický start a velkolepý návrat. Norris vyhrál Velkou cenu Nizozemska a překazil Verstappenovi domácí oslavy

Vítězem Velké ceny Nizozemska se i přes nezvládnutý start stal jednoznačně Lando Norris, který předčil druhého Maxe Verstappena o více než dvaadvacet vteřin. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 08. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Lando Norris sice vyrážel do Velké ceny Nizozemska z první pozice, start se mu ale vůbec nevydařil a domácí Max Verstappen poměrně v pohodě převzal vedoucí příčku.

Žádný větší náskok si ale úřadující mistr nevybudoval a v 18. kole o vedení přišel. Na cílové rovince měl Norris navrch a Verstappen nekladl žádný odpor. Po třiceti kolech vedl Oscar Piastri, který ovšem do té chvíle nebyl ani jednou v boxech.

Takticky to ale od McLarenu podařené zrovna nebylo, jelikož se následně zařadil až za Leclera a Russella. Od té chvíle už se pořadí příliš neměnilo. Norris naprosto dominantně porazil domácí hvězdu o více než dvaadvacet vteřin, zajel také nejrychlejší kolo závodu a v Poháru jezdců ztrácí přijatelných sedmdesát bodů.

Třetí místo obsadil Charles Leclerc, který ustál atak čtvrtého Oscara Piastriho. Pátou pozici bere Carlos Sainz, šestý skončil Sergio Pérez. Mercedesy poté berou sedmé místo zásluhou George Russella a osmé zásluhou Lewise Hamiltona.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

další zajímavé články