neděle, 08. 09. 2024
Verstappen má ze Španělska zlatý hattrick, Russellovi nepomohl ani fantastický manévr po startu

Verstappen má ze Španělska zlatý hattrick, Russellovi nepomohl ani fantastický manévr po startu

Nizozemský jezdec Max Verstappen slaví svůj třetí triumf v řadě v rámci Velké ceny Španělska. Ačkoliv po fantastickém startu George Russella chvíli držel druhou pozici, po předjetí ve třetím kole si už jel vlastní závod. V čele šampionátu tak znovu navýšil svůj náskok. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 24. 06. 2024
  • , zdroj fotky: Formula 1

O první příčku hned po startu Velké ceny Španělska přišel Lando Norris. Ten se zprava bránil útoku Maxe Verstappena, vůbec ale nezaregistroval fantastický manévr George Russella.

Norris se propadl až na třetí místo a Russell se snažil držet britskou vlajku nahoře co nejdéle. Jenže už ve třetím kole využil Verstappen volného prostoru na vnějšku a bylo prakticky hotovo.

Po zastávce v boxové uličce sice na chvíli o první pozici přišel, po výměně kol ostatních jezdců se ale vrátil zpět do čela, které už nepustil. Ve Španělsku uspěl potřetí v řadě a v čele šampionátu má již náskok 69 bodů na druhého Landa Norrise.

Ten nakonec i přes pomalejší druhou zastávku v boxech dojel druhý, třetí poté Lewis Hamilton a skvělý britský den dovršil čtvrtou pozicí George Russell. Zklamání naopak znovu zažil Sergio Pérez. Týmový kolega Verstappena dojel až devátý a v aktuálním pořadí je pátý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

další zajímavé články