sobota, 27. 07. 2024
Salač v Itálii po pádu nedojel, v MotoGP slaví Bagnaia

Salač v Itálii po pádu nedojel, v MotoGP slaví Bagnaia

Ducati na domácí scéně ovládlo závod MotoGP a Francesco Bagnaia se po třetím triumfu v Itálii v řadě přiblížil vedoucímu Jorge Martinovi. Filip Salač v Moto2 po pádu nedojel a další body tudíž nezapsal. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 06. 2024
  • , zdroj fotky: MotoGP

Pátý závod s bodovým ziskem už Filip Salač nepřidal. Při Velké ceně Itálie v Mugellu sedm kol před koncem upadl a v celkovém pořadí mu patří se čtrnácti body sedmnáctá pozice.

Z druhého vítězství v kariéře se raduje Američan Joe Roberts, který tak snížil náskok vedoucího Sergia Garcíi na devatenáct bodů. V Moto3 se po dramatickém závěru raduje kolumbijský závodník David Alonso, který tak uspěl potřetí v řadě a svůj náskok v čele šampionátu zvýšil na čtrnáct bodů.

Parádní závod se poté jel v MotoGP. Taktovku od úvodních kol převzal domácí jezdec na Ducati Francesco Bagnaia a vytvořil duo s lídrem šampionátu Jorgem Martinem.

Rozhodující bylo předposlední kolo, ve kterém Bagnaia na prvního muže MotoGP najel téměř půl vteřiny a o třetí vítězství na domácí půdě v řadě se nenechal připravit. Bojovalo se také o třetí místo.

Po famózním manévru se na něj v předposledním kole dostal Enea Bastianini, jenž následně předvedl stíhací jízdu až za druhým místem. Martina předjel v předposlední zatáčce a Ducati tak doma slaví double.

další zajímavé články