pondělí, 28. 10. 2024
Dokáže dát v NHL 300 gólů? Mohl by se dostat mezi deset nejlepších Čechů v historii ligy, míní Lener

Dokáže dát v NHL 300 gólů? Mohl by se dostat mezi deset nejlepších Čechů v historii ligy, míní Lener

Letošní mistr světa z Prahy Martin Nečas (25) zažívá výborný vstup do nového ročníku NHL a větší vytížení v Carolině mu evidentně prospívá.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 28. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Carolina Hurricanes

 

Pastrňák a další Češi v NHL zářili! Boston si připsal výhru díky gólům i asistencím českých hvězd

Novou smlouvou za více než 151 milionů korun ročně ověnčené pravé křídlo Hurricanes přetavilo úvodních sedm duelů sezony v devět kanadských bodů za tři branky a šest gólových přihrávek.

Poté, co ukončil minulé soutěžní období pouze s třiapadesáti získanými body, může jít o signál, že by mohl za pár měsíců atakovat svůj rekordní zámořský rok.

Více prostoru si ostatně pochvaluje i samotný dvojnásobný mistr české extraligy z let 2017 a 2018.

"Když máte před podpisem kontraktu, hrajete ve třetí lajně a nejste na přesilovce, má to dopad na výkonnost. V první formaci a na přesilovce jste s těmi nejlepšími a body naskáčou," zhodnotil pro server tn.cz jeho posun odborník Slavomír Lener.

Nečas klidně může udělat 300 branek a 1000 zápasů

Někdejší trenérský asistent v Calgary a na Floridě se domnívá, že by mohl jednoho dne patřit mezi nejlepší české hokejisty, kteří v nejlepší hokejové lize světa působili.

Podle něj má na to někdejší naděje Komety Brno velké předpoklady. Tím spíš, že to není dlouho, co v NHL zaznamenala jubilejní stou branku. Navíc je to nejlepší bruslař s kotoučem na ledě.

"Umí dávat branky, ale spíš nezištně přihraje. Mohl by víc střílet, ale má to rozjeté perfektně. Pokud takhle bude pokračovat, může hrát ještě deset sezón, protože je mu teprve 25 let. Klidně může udělat 300 gólů a 1 000 zápasů. Mohl by se dostat mezi desítku našich nejlepších hráčů," zatipoval si expert, který se podepsal i pod historický úspěch v Naganu.

Podle Lenera by však měl hrát "Neči" více na sebe, což je spojené se zmíněnou častější střelbou. Protože pořád někoho hledá a snaží se uspokojit spoluhráče než sebe, měl by více myslet na sebe. "Ale v dobrém i pro mužstvo," podotkl devětašedesátiletý hokejový fanatik.

další zajímavé články