pondělí, 28. 10. 2024
Pastrňák a další Češi v NHL zářili! Boston si připsal výhru díky gólům i asistencím českých hvězd

Pastrňák a další Češi v NHL zářili! Boston si připsal výhru díky gólům i asistencím českých hvězd

V nočním zápase NHL mezi Bostonem a Torontem se blýskli čeští hokejisté, kdy David Pastrňák vstřelil svůj šestý gól sezóny a pomohl týmu k výhře v prodloužení.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 27. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Boston v zápase s Torontem dvakrát dotahoval – nejprve vyrovnal zásluhou Davida Pastrňáka, který skóroval v přesilové hře z pozice v levém kruhu, odkud zakončil spolupráci s Pavlem Zachou a Bradem Marchandem. Po tomto klíčovém okamžiku Boston opět prohrával, ale Justin Brazeau a Mark Kastelic během druhé třetiny otočili skóre na stranu domácích. Boston měl vítězství už téměř v kapse, jenže Auston Matthews v předposlední minutě zápas poslal do prodloužení, uvádí web NHl.

V nastaveném čase ukázal Pastrňák své schopnosti ještě jednou, když v útočném pásmu zachytil nepřesnou přihrávku Matthewse a místo střely zvolil přihrávku na Brada Marchanda, který dorážkou zařídil vítězství. „Je to ohromné vítězství, hrát proti rivalovi je vždy speciální,“ radoval se Pastrňák. Marchand přiznal, že před vítěznou trefou pociťoval nervozitu: „Zahodil jsem dvě šance, tak jsem rád, že jsem nakonec uspěl,“ řekl kapitán Bostonu.

Skvělé výkony v podání Dostála, Hertla i dalších Čechů

Lukáš Dostál, brankář Anaheimu, čelil v zápase s New York Rangers osmnácti střelám už v první třetině a i přes heroický výkon tým nakonec prohrál 1:2. Filip Chytil se podílel na druhém gólu Rangers, když brilantně připravil akci pro Williama Cuylleho, jenž zakončil do prázdné branky. Dramatický zápas zažil také Tomáš Hertl, který dvěma asistencemi pomohl Vegas k vysoké výhře nad San Jose 7:3. Pro Hertla, jenž se s týmem bývalých spoluhráčů setkal poprvé od svého přestupu, šlo o emotivní moment. Sám přiznal, že si utkání užil a s bývalými spoluhráči si po zápase ještě popovídal. Hertl bodoval již ve třetím zápase v řadě a jeho forma se ukazuje jako klíčová pro úspěch Vegas.

23 inkasovaných gólů v posledních 4 zápasech! Devils hledají řešení

Český útočník Martin Nečas zaznamenal asistenci u prvního gólu Caroliny a jeho tým zvítězil 4:1 nad Seattlem. Nečas v letošní sezóně exceluje, a jeho devět bodů (3+6) jej staví na špičku české produktivity v NHL. Také brankář Petr Mrázek zažil náročné utkání, když Chicago prohrálo v Dallasu 2:4. Mrázek inkasoval třikrát, ale jeho výkon mu zajistil uznání, jelikož za góly nemohl.

 

další zajímavé články