pondělí, 28. 10. 2024
23 inkasovaných gólů v posledních 4 zápasech! Devils hledají řešení

23 inkasovaných gólů v posledních 4 zápasech! Devils hledají řešení

Sheldon Keefe, hlavní trenér New Jersey Devils, otevřeně prohlásil, že výkony brankářů jeho týmu nejsou na dostatečné úrovni. A není se čemu divit, když Devils v posledních čtyřech zápasech inkasovali neuvěřitelných 23 gólů. 


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 26. 10. 2024
  • , zdroj fotky: New Jersey Devils

„Nejsou dost dobří. Myslím, že je fér to tak říct,“ poznamenal Keefe na tiskové konferenci adresu brankářů Jacoba Markströma a Jakea Allena. „Ale oni to vědí. Jsou to zkušení hráči a tvrdě na sobě pracují.“

Brankářský problém Devils

Pozice brankáře byla slabinou Devils už v minulé sezoně, a tak generální manažer Tom Fitzgerald sáhl po jednom z nejlepších dostupných gólmanů – Jacobu Markströmovi z Calgary Flames. Ten měl Devils pomoci stabilizovat defenzívu. Společně s náhradníkem Jakem Allenem, který loni po příchodu do organizace předvedl solidní výkony, Devils vstoupili do sezony s jednou z nejsilnějších brankářských dvojic v lize.

Sezóna pro oba gólmany začala dobře. Markström měl v prvních pěti zápasech úspěšnost zákroků 91,8 % a třikrát slavil výhru. Allen, ve svých dvou startech, dosáhl dokonce úspěšnosti 97,4 % a oba své zápasy vyhrál. Bohužel, v posledních zápasech se vše změnilo – obrana New Jersey selhává a gólmanům se nedaří. Jejich úspěšnost zákroků při hře pět na pět spadla na 83,3 %, což Devils řadí na 31. místo v lize.

Zklamání po prohře s Detroitem

Naposledy New Jersey odehráli dobrý zápas proti Detroitu, kde soupeře přestříleli 40:20 a i pokročilé statistiky mluvily v jejich prospěch. Přesto se jim nepodařilo zvítězit, protože zápas skončil porážkou 3:5. Tento zápas jen potvrzuje problémy v defenzívě a brankářském výkonu.

„Musíme před nimi hrát lépe a důsledněji,“ pokračoval Keefe. „Někdy to zvládáme, ale pokud se podíváme na celou sezonu, určitě jsou věci, které můžeme udělat, aby měli kluci v bráně větší pomoc.“

Tvrdá práce a snaha o zlepšení

Kouč Devils ujistil fanoušky, že tým pracuje na zlepšení a neustále hledá způsoby, jak zlepšit hru před brankáři. „Tým opravdu chce být lepší. Chtějí tu budovat něco velkého, ale zároveň ukazujeme, že tam ještě nejsme. Musíme se nadále zlepšovat jako tým,“ zakončil Keefe své hodnocení současné situace.

Devils tedy čeká tvrdá práce, aby zvrátili špatnou sérii a postavili se na nohy v boji o lepší umístění v lize.

další zajímavé články