čtvrtek, 03. 10. 2024
Zasloužená remíza, Sparta Stuttgart zaskočila, říká expert Rajnoch. Jaké šance dává Letenským na Manchesteru City?

Zasloužená remíza, Sparta Stuttgart zaskočila, říká expert Rajnoch. Jaké šance dává Letenským na Manchesteru City?

Sparťanští fotbalisté v Lize mistrů znovu bodovali. Po vítězství nad Salcburkem ve svém druhém vystoupení remizovali ve Stuttgartu 1:1. Jak zhodnotil zápas Jan Rajnoch?


  • autor: Ondřej Popper
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Krásný fotbal i výsledek. Fotbalisté Sparty v Lize mistrů zatím řádí, po dominantní výhře nad Salcburkem dokázali zaskočit i silný Stuttgart. V úterý remizovali na jeho hřišti 1:1, navíc nebyli daleko od vítězství. “Byť držení míče bylo na straně Stuttgartu, Sparta těžila z výborné organizace hry i ze standardních situací, které má dlouhodobě skvělé. Bylo znát, že soupeře zaskočila,” zhodnotil uznávaný expert Jan Rajnoch v rozhovoru pro SportWin. 

Honzo, jak se vám líbil výkon Sparty? 

Sparta předvedla velmi dobrý výkon. Celkově šlo o skvělý zápas, hlavně v první půli to bylo nahoru a dolů. Sparta hrála trochu jinak než v české lize. Spoléhala na rychlé brejky, což vzhledem ke kvalitě Stuttgartu bylo zcela pochopitelné. Když jsem viděl první poločas Stuttgartu na Realu, přiznám se, že jsem měl velké obavy. I když si ale Němci vypracovali velké šance, Spartu podržel brankář Vindahl, takže nakonec z toho byla zasloužená remíza. 

Ukazuje se, že i vážně velkým týmům se Sparta může v Lize mistrů rovnat? 

To potvrdí až další zápasy. Minimálně vstup do Ligy mistrů Spartě ale vyšel. Ukazuje se, že je dobře nastavená, že kvalitu má.  

Čtyři body po dvou zápasech asi málokdo čekal... 

Výhra nad Salcburkem byla určitě očekávanější než bodový zisk v Německu. Právě proti Salcburku si ale Sparta zvedla sebevědomí a přenesla si ho i na hřiště Stuttgartu. I když nebyla tolik na míči jako v české lize a v mezihře logicky nedominovala tak, jak jsem zvyklí, zápas zvládla na vysoké úrovni. Byť držení míče bylo na straně Stuttgartu, Sparta těžila z výborné organizace hry i ze standardních situací, které má dlouhodobě skvělé. Bylo znát, že Stuttgart zaskočila. Oklepala se z nečekané porážky s Olomoucí, a i úterní výsledek jí dodá na sebedůvěře.  

Spartě vystřelil remízu Kaan Kairinen. Když se vrátíme k jeho přímáku, lépe to už trefit asi nešlo... 

To fakt nešlo. Byl to krásný fotbalový moment, k tomu je zbytečné říkat něco víc. Prostě fantazie! 

I když Sparta skvěle začala a v utkání nastřelila dvakrát brankovou konstrukci, po přestávce se zatáhla, nechala už útočit hlavně soupeře. Vzhledem ke kvalitě Stuttgartu se to ale asi dalo očekávat... 

Přesně tak. Nesmíme zapomínat, že kvalita Stuttgartu je vážně ohromná. V první půli to byl neuvěřitelný tempo fotbal, v němž Sparta v lize své soupeře přehrává, přehrávala v něm i Salcburk. Stuttgart je však ještě o level výš, což se prostě muselo nějak projevit. Ke konci zápasu už někteří kluci šlapali vodu, ale zvládli to. Uhráli výsledek, který jim do budoucna může jenom pomoci. 

Olatunjiho nahradil na hrotu Rrahmani. I když gól nedal, vzhledem k jeho rychlosti to nejspíš byla správná volba... 

Rozhodně ano. Sparta měla svou hru založenou na rychlém přechodu do útoku, a právě on v ní dokáže být hodně platný. Myslím si, že odehrál velmi dobrý zápas, celkově je to tuze zajímavá posila. Až se ještě trochu víc sehraje s týmem, bude ještě lepší. Vážně věřím, že v něm roste nesmírně zajímavý hráč pro Spartu. 

Jak může tahle remíza pomoci Spartě směrem do nedělního derby? 

Pro Spartu je to obrovská vzpruha. Pomůže jí i to, že na rozdíl od Slavie odehrála svůj pohárový už v úterý, navíc tentokrát bude to přepnutí zpět do ligy úplně jiné. Čeká ji derby a v něm evropský mančaft. Bude to naprosto speciální zápas, podle toho k tomu Sparta přistoupí. Očekávám skvělý fotbal. Určitě mnohem lepší, než jaké jsem v derby v Edenu viděli naposledy. I z tohoto úhlu pohledu jsem rád, že to Sparta ve Stuttgartu zvládal.  

A jak podle vás obstojí na Manchesteru City, kde se v Lize mistrů představí příště? 

To je ještě daleko. Manchester City je ale rozjetý gigant zrovna tam to bude mít každý hrozně těžké. Uvidíme, v jakém tam Sparta pojede rozpoložení, v jaké bude aktuální formě. Ten zápas ale proběhne až po reprezentační pauze, času do něj zbývá ještě dost. V první řadě se teď musí Sparta soustředit na derby.  

Nádhera Kairinena a úporné bránění. Sparta ve Stuttgartu vybojovala senzační bod

další zajímavé články