čtvrtek, 03. 10. 2024
Nádhera Kairinena a úporné bránění. Sparta ve Stuttgartu vybojovala senzační bod

Nádhera Kairinena a úporné bránění. Sparta ve Stuttgartu vybojovala senzační bod

Ve druhé půli se prakticky jen bránila, přesto pražská Sparta ani ve druhém kole Ligy mistrů neprohrála. Ve Stuttgartu po nádherné trefě Kaana Kairinena remizovala 1:1 a se čtyřmi body se průběžně usadila na druhém místě. 


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 02. 10. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Utkání pro českého mistra ideálně rozhodně nezačalo. Už v 7. minutě z levé strany nacentroval Mittelstädt a Enzo Millot hlavičkou překonal bezmocného Vindahla.

Sparta se ale rozhodně nezatáhla a už za šest minut mohla srovnat. Po centru Kairinena ze standardní situace hlavičkoval Vitík do pravé tyče. Na opačné straně postupoval vpřed Undav, Vindahl ale jeho úmysl odhadl skvěle a s pokusem německého útočníka si poradil.

Zaútočili tak opět hosté a byla z toho vyrovnávací trefa. Z přímého kopu se do levé šibenice nádherně trefil Kaan Kairinen. A mohlo být ještě lépe, v závěru první půle hlavičkoval Birmančevič do břevna.

Od té chvíle ale už byl na hřišti prakticky jediný tým. Stuttgart zahájil ofenzivní smršť, ve druhé půli zvítězil na střely 14:4, míč držel dvaasedmdesát procent herního času, ale na defenzivu českého mistra nevyzrál.

Po chybě Vindahla měl hned ze startu druhé pětačtyřicetiminutovky příležitost Millot, dánský brankář ale své zaváhání odčinil. Millot to zkoušel i po hodině hry, tentokrát jeho pokus zastavil Vitík.

V dobré pozici neuspěl ani Undav, dvě minuty před koncem zastavil pokus střídajícího Riedera Vindahl, a tak Sparta bere z horké německé půdy bod.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Nova Sport (@novasport_tv)

další zajímavé články