úterý, 01. 10. 2024
Sedmé kolo TELH. Jak vypadá jeho program?

Sedmé kolo TELH. Jak vypadá jeho program?

Sedmým kolem pokračuje nejvyšší česká hokejová soutěž. Do akce půjde v úterý desítka týmů, o den později nás pak čeká dohrávka. Jak jsou na tom jednotlivé výběry?


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Olomouc, Michal Struž

Úterní hokejový program vyplní pět zápasů české extraligy. O den později se pak odehraje dohrávka mezi Olomoucí a pražskou Spartou. Poslední duel mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví je z důvodu rozsáhlé marodky domácího celku odložen. Které ostatní týmy na sebe narazí?

Litvínov – České Budějovice, úterý 17:30 hod.

Největším překvapením soutěže je zatím jednoznačně Litvínov. Severočeši v úvodních šesti kolech neztratili ani bod, což se před nimi žádnému výběru v historii extraligy nepodařilo. Vítěznou šňůru budou chtít natáhnout proti Českým Budějovicím, které ve 3. kole senzačně porazily Pardubice 6:1. Od té doby však Jihočeši neuhráli ani bod. Zlomí v Litvínově svojí nelichotivou bilanci?

Kladno – Třinec, úterý 18 hod.

Kladno odstartovalo ročník výborně. Po nedělní výhře na nájezdy v Liberce mají Středočeši 8 bodů a drží v tabulce sedmou příčku za úřadujícím mistrem z Třince, se kterým se nastoupí před domácím publikem v úterý večer. Také Slezané se na tento duel naladili vítězně a dá se tak očekávat, že na Kladně naplní roli favorita.

Kometa Brno – Pardubice, úterý 18 hod.

Samozřejmě je teprve začátek základní části, nutnou ovšem podotknout, že se od obou týmů čekalo více. Pardubice v létě přivedly další kvalitu a aktuálně disponují nejlepší soupiskou v lize, přesto už mají na kontě dvě vysoké porážky. Naposledy doma nestačily na pražskou Spartu, které podlehly 0:4. Kometa je ale rozhodně v horším rozpoložení, o čemž svědčí pouhých pět bodů a předposlední příčka v tabulce. Jihomoravané navíc prohráli poslední tři utkání a navíc neuhráli v domácím Rondu ani bod. Podaří se jim to tentokrát?

Liberec – Karlovy Vary, úterý 18 hod.

Zajímavý souboj bude k vidění v Liberci. Také od Bílích Tygrů se na startu nového ročníku čekalo trochu více, přesto však dosavadní bilance družiny Filipa Pešána není žádným velkým průšvihem. Liberci by navíc po třech porážkách v řadě, byť dvě z nich přišly až po základní hrací době, pomohla domácí výhra na Energetiky, kteří se zatím řadí k týmům ze spodní části tabulky. Karlovy Vary mají zatím na kontě 6 bodů za dvě vítězství.

Hradec Králové – Plzeň, úterý 18 hod.

Východočeši musí v bitvě s Plzní zabrat, aby se odlepili ze dna tabulky. Hradci prospělo vítězství s Kladnem v předminulém kole, naposledy se však v Třinci znovu padl a se čtyřmi body uzavírá dílčí pořadí. V domácím prostředí teď přivítá Plzeň, které výrazně pomohly poslední dva triumfy.

Olomouc – Sparta Praha, středa 18 hod.

Hanáci se po nepovedeném startu zvedli a byť je naposledy přibrzdil Litvínov, budou chtít lepšící se formu potvrdit v domácí plechárně s pražskou Spartou. Také Pražané se nachází v dobrém rozpoložení, o čemž svědčí 3. místo v tabulce a poslední tři utkání za devět bodů.

Je to krásný pocit, vrátit se tam, kde jsem vyrůstal, řekl Rousek, jenž v Praze vyhlíží start proti New Jersey

další zajímavé články