úterý, 01. 10. 2024
Je to krásný pocit, vrátit se tam, kde jsem vyrůstal, řekl Rousek, jenž v Praze vyhlíží start proti New Jersey

Je to krásný pocit, vrátit se tam, kde jsem vyrůstal, řekl Rousek, jenž v Praze vyhlíží start proti New Jersey

Spolu s týmem Buffala, které v Praze čekají dva duely proti New Jersey Devils, se do svého rodného města vrátil útočník Lukáš Rousek. Ten zatím netuší, zda do zápasů před svým domácím publikem zasáhne.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 01. 10. 2024
  • , zdroj fotky: HC Sparta Praha

Pětadvacetiletý hokejový útočník Lukáš Rousek má za poslední dvě sezony v NHL na kontě 17 zápasů v dresu Buffala Sabres a doufá, že tento týden přidá další start. Rodák z Letňan, který se z místního klubu následně přesunul do Sparty, se nyní připravuje se svým týmem na dvojzápas proti New Jersey Devils, který se odehraje v pražské O2 areně. Spolu s dvacetiletým krajanem Jiřím Kulichem zůstávali v trénincích mimo hlavní sestavu, přesto si Rousek možnost hrát v Praze nesmírně užívá.

Oba čeští hráči se účastní evropského turné Sabres, avšak v posledním přípravném zápase, který tým odehrál v Mnichově proti místnímu týmu Red Bull, ani jeden z nich nenastoupil. „S Jirkou Kulichem jsme si pogratulovali a řekli, že si to tady užijeme a uvidíme, co se stane. Je to krásný pocit, vrátit se tam, kde jsem vyrůstal, ať už to bylo v Letňanech, nebo ve Spartě,“ řekl Rousek.

Výborný debut v NHL

Rousek debutoval v NHL během sezony 2022/23, kdy si ve dvou zápasech připsal gól a asistenci. V minulém ročníku v 15 utkáních zaznamenal dvě asistence. Co se týče jeho účasti v pražských zápasech, zatím neví, zda dostane příležitost. „O tom, jestli budu v sestavě, jsme zatím s trenérem nemluvili. Uvidíme, jak se to vyvine. Snažím se na trénincích pracovat co nejlépe a uvidíme, co bude,“ uvedl.

Český forvard zdůrazňuje, že by si velmi přál hrát v Praze, ale rozhodnutí není na něm. „Snažím se soustředit na své výkony v trénincích a uvidíme, co se stane v pátek a sobotu. Užívám si ale fakt, že jsem doma se svým týmem,“ dodal. Na pondělním tréninku ve Strašnicích zůstali Rousek a Kulich nejdéle na ledě. „Stříleli jsme si a dali si pár soutěží, kde jsem Kulíka porazil, takže jsem měl lepší den,“ vtipkoval Rousek. Oba hráči byli během tréninku středem pozornosti, když jejich spoluhráči udělali kolem nich kolečko na počest jejich návratu domů. Rousek se stal i neformálním průvodcem svým spoluhráčům po Praze. „Kluci se mě ptali na doporučení ohledně restaurací. Už při květnovém mistrovství světa jsem jim dával tipy na zajímavá místa,“ prozradil Rousek. Úterý mají oba týmy volné, což Rousek plánuje strávit částečně s rodinou a částečně se svými spoluhráči. „Čeká nás velká rodinná večeře,“ dodal.

další zajímavé články