sobota, 28. 09. 2024
McGregorův comeback v nedohlednu. Žádá datum zápasu, ale soupeře nemá

McGregorův comeback v nedohlednu. Žádá datum zápasu, ale soupeře nemá

Conor McGregor se opět ozval a žádá termín svého comebacku do UFC. Ačkoliv splnil všechny povinnosti antidopingových testů, stal se nejvíce testovaným bojovníkem na soupisce UFC a je připraven bojovat, datum ani soupeře pro svůj návrat stále nemá.


  • autor: Petr Zajíc
  • , vydáno: 27. 09. 2024
  • , zdroj fotky: UFC

Conor McGregor, legenda MMA a jeden z nejvýraznějších bojovníků v historii UFC, je připraven k návratu do klece a opět volá po svém datu souboje. „Dejte mi datum zápasu,“ žádal na svých sociálních sítích slavný Ir, který podle svých slov čekal na návrat už dost dlouho. Ačkoliv tvrdí, že je ve stoprocentní kondici a zdravý, stále nemá stanovený termín svého dalšího boje.

Od jeho posledního vystoupení v oktagonu již uběhly více než tři roky. Tehdy, v létě 2021, se Conor naposledy utkal s Dustinem Poirierem, ale zápas pro něj skončil neslavně – v prvním kole si zlomil nohu a od té doby se v boji neobjevil. I přes toto vážné zranění však McGregor nikdy úplně nezmizel ze světa bojových sportů a své fanoušky neustále udržoval v naději na svůj návrat.

V loňském roce to vypadalo, že se jeho comeback blíží. McGregor se vrátil do testovacího programu a stal se dokonce nejtestovanějším bojovníkem agentury Drug Free Sport, která nahradila USADU. Během tohoto roku byl testován již jedenáctkrát, což je více než dvojnásobek ve srovnání s jinými bojovníky UFC, jako jsou například Paulo Costa či Jiří Procházka.

Nejvíce testovaný sportovec na soupisce UFC,“ napsal na platformě X poté, kde sdílel snímek obrazovky emailu, který mu potvrdil negativní výsledek testu na zakázané látky. V emailu stálo: „Drahý Conore McGregore. S potěšením vám oznamujeme, že vzorek číslo E004244, který jste poskytl dne 13. září 2024, se z laboratoře vrátil s výsledkem NEGATIVNÍ. Děkujeme vám za váš příspěvek k podpoře čisté UFC.“

Vše nasvědčovalo tomu, že by se McGregor mohl vrátit do boje s Michaelem Chandlerem, ale tento zápas se opět odsunul poté, co si Conor během přípravy zlomil malíček na noze. Aby toho nebylo málo, Chandler si mezitím domluvil zápas s Charlesem Oliveirou, což znamená, že McGregor stále zůstává bez soupeře a data návratu.

Pro dublinského draka je to nesmírně frustrující situace. Ačkoliv splnil všechny povinnosti spojené s antidopingovým programem a je připraven na návrat, stále čeká na šanci ukázat své dovednosti v oktagonu. Pro fanoušky to znamená další období nejistoty ohledně toho, kdy a s kým se jejich oblíbenec znovu utká.

další zajímavé články