sobota, 28. 09. 2024
Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali, řekl Vlasák. Boleslav získala posilu ze zámoří

Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali, řekl Vlasák. Boleslav získala posilu ze zámoří

BK Mladá Boleslav podepsala roční smlouvu s kanadským útočníkem Gregem McKeggem.  


  • autor: Klára Krčilová
  • , vydáno: 26. 09. 2024
  • , zdroj fotky: BK Mladá Boleslav

Dvaatřicetiletý centr s 250 starty v NHL přiletěl do Čech ve středu odpoledne a na svém prvním tréninku s Bruslaři nastoupí dnes ráno. V pátek by měla posila z NHL naskočit do prvního zápasu, kdy Boleslav doma hostí mistrovský Třinec. 

Bruslařům zatím v extralize patří čtvrtá příčka, teď svůj ansámbl posilují o velmi zkušeného hráče. McKegg strávil devět sezon v NHL, poslední dva ročníky působil v AHL. 

"Je to ten dlouho hledaný centr," říká na adresu Grega McKegga sportovní ředitel Bruslařů Tomáš Vlasák. "Je to ta nejlepší varianta, na které jsme pracovali. Greg má spoustu zkušeností, ačkoliv jsme si vědomi toho, že v Evropě bude poprvé," dodává Vlasák, načež vypočítává McKeggovy přednosti, se kterými budou Středočeši počítat: "Má velmi dobré buly. V zámoří měl danou nějakou roli, ale my počítáme s tím, že u nás zvládne přesilovky i oslabení. A v neposlední řadě je to skvělý charakter do kabiny." 

Profil hráče 

Rodák z kanadského města St. Thomas odehrál čtyři sezony v juniorské Ontario Hockey League (OHL), krátce v týmu London Knights, ale většinu v týmu Erie Otters. Už v roce 2010 jej ve třetím kole draftoval tým Toronto Maple Leafs, s nímž v dubnu 2011 podepsal tříletou vstupní smlouvu.  

V dresu Toronta pak v únoru 2014 absolvoval McKegg svůj debut v NHL. Postupně prošel i dalšími týmy NHL, jako jsou Florida Panthers, Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes, New York Rangers či Boston Bruins. Obvykle pravidelně působil i na jejich farmách. NHL hrál naposledy v sezoně 2021/2022, nastoupil tehdy ke 43 zápasům v dresu New York Rangers. Poslední dva ročníky strávil v AHL v barvách Bakersfield Condors. 

McKegg startoval s týmem Kanady na mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2010. 

Ještě ten zápas s Pardubicemi. Vítkovice těší skvělý úvod, Kalus děkuje Klimešovi

další zajímavé články