neděle, 29. 09. 2024
Ještě ten zápas s Pardubicemi. Vítkovice těší skvělý úvod, Kalus děkuje Klimešovi

Ještě ten zápas s Pardubicemi. Vítkovice těší skvělý úvod, Kalus děkuje Klimešovi

Vítkovice mají za sebou poměrně vydařený úvod nové sezony Tipsport extraligy. Ze čtyř utkání získaly devět bodů a prodraly se až na druhé místo tabulky. Po derby s Třincem se před mikrofony médií postavil Marek Kalus, aktuálně nejproduktivnější hráč extraligy.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 25. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Vítkovice Ridera

Vítkovice sice nezačaly úplně ideálně a v úvodním kole po prodloužení podlehly Plzni. Poté ale nečekaně vyhrály v Liberci a navázat dokázaly i doma. Po sedmigólové smršti s Olomoucí zvládli prodloužení s Třincem v rámci derby a s devíti body jsou nečekaně na druhé pozici.

"Víme, že Třinec má skvělé hráče a je s nimi nepříjemné hrát. Věděli jsme, že to bude o jedné brance a štěstí se tentokrát přiklonilo k nám. Pro nás to jsou super dva body," hovořil pro klubový web útočník Marek Kalus.

Ten má na úvod sezony fantastickou formu, ve čtyřech duelech vstřelil dvě branky, přidal čtyři asistence a je v čele kanadského bodování. Jako největší hvězda týmu se ale necítí.

"Musíme poděkovat Klimešovi, protože nás drží každý zápas. I proti Olomouci to mohlo vypadat úplně jinak. V každém utkání nás drží a doufám, že mu forma vydrží," pokračoval rodák z Ostravy, který své osobní statistiky vůbec neřeší.

"Chci hrát pro tým a když budou padat body, budu rád. Ale pokud se to dařit nebude, chci odvádět alespoň černou práci pro tým. A vůbec se nebudu zlobit, když to bude padat někomu jinému," přidával jednatřicetiletý útočník, který se s Vítkovicemi chystá na další trhák. V pátek Ridera tentokrát přivítá Pardubice.

"Proti těžším týmům trénujeme ještě o něco více. Bylo to tak proti Třinci a myslím, že nás to může hodně nakopnout. Nyní ale musíme zvládnout páteční zápas s Pardubicemi," dodal odhodlaně Kalus, podle kterého ostravský celek staví především na Klimešovi a vynikající defenzivě.

"My se ještě musíme tlačit více do brány a věřím, že brzy začne padat více branek," uzavřel vítkovický útočník.

další zajímavé články