sobota, 28. 09. 2024
Disciplinárka řešila hříšníky. Stop na čtyři zápasy obdržel olomoucký Doktor, padaly i další tresty

Disciplinárka řešila hříšníky. Stop na čtyři zápasy obdržel olomoucký Doktor, padaly i další tresty

Útočník HC Olomouc Jakub Doktor nebude k dispozici trenérskému štábu Kohoutů v následujících čtyřech duelech. Rozhodla o tom disciplinární komise, která kromě Doktora potrestala i další dva hříšníky.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Olomouc

Olomoucký útočník Jakub Doktor obdržel čtyřzápasový distanc za nebezpečný faul na vítkovického obránce Stuarta Percyho během nedělního utkání 3. kola hokejové extraligy. Faul se odehrál ve 12. minutě zápasu, kdy Doktor srazil Percyho na mantinel, což rozhodčí Antonín Jeřábek a Filip Vrba vyhodnotili jako vážné provinění a udělili olomouckému útočníkovi vyšší trest, který vedl k jeho okamžitému vyloučení.

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) následně potvrdila čtyřzápasový zákaz startu v tiskové zprávě. Sedmadvacetiletý forvard Mory se tak nezúčastní utkání proti Českým Budějovicím, Brnu, Litvínovu a Spartě. Do sestavy Hanáků se tak bude moci vrátit až v pátek 4. října, kdy jeho tým čeká zápas proti Hradci Králové v rámci 8. kola soutěže.

Řešil se také Pláněk a Kváča

Disciplinární komise řešila také faul třiatřicetiletého hradeckého obránce Martina Pláňka, který ve stejném hracím dni během utkání proti Liberci nevybíravě fauloval libereckého útočníka Filipa Jansu. Incident se odehrál ve 43. minutě, kdy Pláněk zasáhl Jansu kolenem, což vedlo k jeho okamžitému vyloučení rozhodčími Adamem Kikou a Lukášem Květoněm. Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík rozhodl, že zkušený hradecký bek bude muset kromě jednozápasového distancu zaplatit pokutu ve výši 10 procent ze své měsíční mzdy.

Další pokutu ve stejné výši, tedy 10 procent měsíční mzdy, obdržel také liberecký brankář Petr Kváča (27). Podle Viktora Ujčíka se provinil nafilmovaným pádem během střetu s hradeckým útočníkem Patrikem Miškářem v 31. minutě utkání. Kváča za tento incident obdržel dvouminutový trest přímo v průběhu zápasu, disciplinární komise však rozhodla o dodatečné finanční sankci za simulaci.

Čtvrtý hrací den Tipsport extraligy: Do akce půjde všech čtrnáct týmů. Jak si zatím jednotlivé celky vedou?

další zajímavé články