neděle, 29. 09. 2024
Čtvrtý hrací den Tipsport extraligy: Do akce půjde všech čtrnáct týmů. Jak si zatím jednotlivé celky vedou?

Čtvrtý hrací den Tipsport extraligy: Do akce půjde všech čtrnáct týmů. Jak si zatím jednotlivé celky vedou?

Čtvrté kolo české nejvyšší hokejové soutěže je na programu již dnes a o další body do extraligové tabulky zabojuje kompletní čtrnáctka týmů. Kdo na koho narazí a jaké je rozpoložení jednotlivých celků po prvních třech kolech.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 24. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Karlovy Vary – Hradec Králové

Ačkoliv Karlovy Vary nezačaly ročník nejlépe a úvodní dva duely nezvládly, nakopnout by je měla výhra z minulého kola na ledě pražské Sparty. Západočeši se ovšem potýkají s mizernou produktivitou, když v dosavadních třech kolech vstřelili pouze dvě branky. Obě navíc v již zmíněném vítězném zápase. V příliš dobrém rozpoložení zatím není ani Hradec, který má na kontě jediný bod z utkání s Libercem, které nakonec prohrál na nájezdy.

Plzeň – Sparta Praha

Oba celky zvládly své první zápasy. Sparta si vyšlápla na obhájce titulu z Třince, Plzeň zase v prodloužení zvládla duel ve Vítkovicích. Od té doby ovšem Pražané nezískali ani bod a prohrávala také Plzeň, která ke svým dvěma bodům přidala jeden další za porážku v Mladé Boleslavi v prodloužení.

Vítkovice – Třinec

Před ocelářským derby budou v lepším rozpoložení domácí Vítkovice, jenže Třinec získal posledních pět mistrovských titulů a i přes ne zrovna povedený start rozhodně nebude panikařit. Třinečtí zatím vyhráli za tři body pouze jednou, když jasně předčili České Budějovice 4:0. V minulém kole Slezané rovněž sahali po bodech s brněnskou Kometou, která se nakonec radovala po úspěšných samostatných nájezdech. Vítkovice naposledy deklasovaly Olomouc 7:1 a se sedmi body drží aktuálně třetí příčku.

Kladno – Kometa Brno

Středočeši se s těžkým losem na úvod sezony popasovali relativně dobře a po duelech s Pardubicemi, Spartou Praha a Litvínovem mají aktuálně tři body. Jejich schopnosti nyní prověří Kometa Brno, která sice ročník zahájila porážkou s Libercem, jenže v dalších dvou kolech se naladila na vítěznou vlnu a naposledy porazila po nájezdech obhájce titulu z Třince.

Liberec – Litvínov

Liberec zatím vyhrál obě venkovní utkání, byť to v Hradci až po prodloužení. Jediné domácí klání s Vítkovicemi ovšem Bílím Tygrům nevyšlo a odčinit to mohou už dnes, kdy je v liberecké aréně prověří aktuální lídr tabulky Litvínov. Ten zatím zůstává v letošní sezoně stoprocentní s devíti body na kontě.

Olomouc – České Budějovice

Jediným týmem, který doposud nebodoval, je Olomouc. Hanáci navíc mají velmi špatné skóre 5:15 a dnes už by se potřebovali chytnout. Jihočeši ovšem v minulém kole získali cenný skalp Pardubic, když zvítězili vysoko 6:1. Dá se tedy očekávat, že budou budějovičtí hráči plní sebevědomí a Olomouc ani tentokrát nečeká nic lehkého.

Pardubice – Mladá Boleslav

Zatím asi největším překvapením prvních kol je Mladá Boleslav. Ta získala osm bodů a drží druhou příčku za vedoucím Litvínovem. Bruslaři přehráli Olomouc, Karlovy Vary a v minulém kole po prodloužení také Plzeň. Dnes je čeká jeden z papírově nejtěžších soupeřů, kterým jsou bezesporu Pardubice. Ty budou chtít odčinit debakl z Českých Budějovice z minulého kola.

Bruslaři znovu na bodech. Je to fajn, ale musíme makat dál, hlásí Filip Pavlík

další zajímavé články