neděle, 22. 09. 2024
Plzeň znovu nestačila na Litvínov. Co bylo podle Kvasničky zlomovým okamžikem?

Plzeň znovu nestačila na Litvínov. Co bylo podle Kvasničky zlomovým okamžikem?

Hokejová Plzeň nevstoupila do domácí části nové sezóny Extraligy zrovna nejlépe. V utkání proti Litvínovu, týmu, který je loni vyřadil v předkole play-off, prohráli 1:3. Obránce David Kvasnička litoval nejen výsledku, ale i zlomového okamžiku utkání.


  • autor: Ivo Beroun
  • , vydáno: 21. 09. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Plzeňští hokejisté měli před sebou jasný cíl – oplatit Litvínovu loňskou porážku. Litvínov se ovšem ukázal jako velmi těžký soupeř, na který byla Plzeň sice dobře připravená, ale ani to nestačilo. „Celkově hrají velmi nepříjemný hokej a moc nám toho nedovolili,“ říká zklamaně Kvasnička. Utkání se lámalo už v úvodní třetině, během které padly všechny čtyři branky. Plzeň sice po brance Lalancetta snížila na 1:2, ale hned vzápětí inkasovala. „Kontaktní gól nás povzbudil, ale rychlá branka soupeře nás opět srazila. Myslím si, že celkově nám první třetina nevyšla. Stalo se nám něco podobného už ve Vítkovicích a musíme na tom zapracovat,“ uvádí web HC Škody Plzeň.

Tomáš Hyka: Konec v Pardubicích byl šok, teď chci se Spartou vybojovat titul

Ve zbytku zápasu se hra Plzně zlepšila, ale ani dobré příležitosti nestačily na to, aby dostali puk za záda litvínovského brankáře. „Po první třetině jsme si v kabině řekli, co chceme změnit, a zlepšilo se to, ale na výsledek to bohužel nestačilo,“ uznává obránce.

Hrenákova smůla a výhled na Boleslav

Plzeňský brankář Dávid Hrenák neměl šťastný večer. Po nevydařených dvaceti minutách přepustil své místo Nicku Malíkovi. Dávid odehrál skvělou přípravu a mužstvo věří, že se brzy oklepe a bude připraven na další zápas. Plzeňští hokejisté už ale musí myslet dopředu. V neděli je čeká náročný venkovní zápas proti Mladé Boleslavi.

 

 

 

další zajímavé články