čtvrtek, 19. 09. 2024
Že je většině nováčků v Kometě přes třicet? Já těmto hráčům věřím, hlásí nový kouč brněnského celku

Že je většině nováčků v Kometě přes třicet? Já těmto hráčům věřím, hlásí nový kouč brněnského celku

Nový extraligový ročník otevře brány již v úterý předehrávkou mezi Spartou a Třincem. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 17. 09. 2024
  • , zdroj fotky: HC Kometa Brno

 

Z přemíry snahy přichází panika, přiznává sparťanský obránce Moravčík. Tak rozsáhlou marodku si nevybavuje

V brněnské Kometě však vyhlíží zejména vlastní středeční duel s Libercem, který ve Winning Group Areně začne tradičně v 18:00.

Dva dny před startem tohoto atraktivního duelu proběhla předsezonní tisková konference, na které byli kapitán týmu Martin Zaťovič, hlavní trenér Kamil Pokorný a sportovní manažer Tomáš Vincour. Co všechno prozradili před startem nejvyšší soutěže?

"Jsem sice na této pozici nováček, ale zkušenosti mám. Navíc chci zdůraznit, že tato práce není o jednotlivci, ale o celém realizačním týmu. A ten mám v Brně výborný," pronesl kouč Pokorný, který doplnil, že "naším hlavním cílem bude jasně postoupit do play-off" a pak dle jeho slov začne nová soutěž.

Chemie v kabině funguje, pochvalují si v Brně

Majitel klubu Libor Zábranský znovu pořádně promíchal složení týmu, na start do sezony se tak těší hned 11 nových tváří. Většině z nich už navíc bylo 30 let...

"Zkušenost byla vždy výhodou. Já těmto hráčům věřím, navíc jsou zde mladí, kteří přinášejí do týmu dravost," vysvětlil hlavní kouč, na nějž navázal i kapitán. "Všichni nováčci zapadli výborně. Chemie v kabině funguje, měli jsme nějaké teambuildingy, už se těšíme, až to vypukne," přidal lídr kabiny Martin Zaťovič, jenž byl v Brně u titulů v letech 2017 a 2018.

Příprava však Kometě nevyšla, v osmi zápasech se totiž radovala z výhry pouze ve třech případech. Pro trenéra však byly důležitější souhra a výkony.

další zajímavé články