úterý, 17. 09. 2024
Plivnutí do tváře. Vítkovice reagují na směšný trest Hradce, plánují další kroky

Plivnutí do tváře. Vítkovice reagují na směšný trest Hradce, plánují další kroky

Po vítězství v generálce ve Vsetíně se Vítkovice chystají na novou sezonu Tipsport extraligy. Dnes si naplánovaly předsezonní tiskovou konferenci, na které se mimo jiné řešil verdikt nad hradeckým Mountfieldem, který byl potrestán za doping tří hráčů právě po semifinálové bitvě s ostravským celkem.


  • autor: Tomas Dvorak
  • , vydáno: 12. 09. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Potrestáni byli tři hráči, konkrétně Graeme McCormack, Kevin Klíma a Martin Štohanzl. Nyní Mountfield dostal i týmový trest, který ale vedení Vítkovic považuje za naprostý výsměch.

"Je to spíše můj názor než stanovisko klubu, protože verdikt znám jen pár minut. Můžu ale říci, že spokojeni s ním nejsme. Vlastně to říká, dopujte, vyhrajte zlato a my vám ho necháme," uvedl sportovní ředitel Vítkovic Roman Šimíček.

Disciplinární komise vyměřila Hradci dvoumilionovou pokutu a zkontumovala čtvrtý zápas semifinálové série 2023, který ale stejně Hradec prohrál.

Průlom v dopingové kauze. Hradec Králové dostal pokutu a kontumaci zápasu

"Dva miliony zaplatí hned, stačí jednou naplnit halu. A medaile jim zůstanou, což podle mě není správné rozhodnutí. Nám nejde o to, abychom ty medaile dostali konkrétně my, ale o to, aby byl hříšník potrestán. A to se nestalo a je to výsměch," dodal Šimíček s tím, že Vítkovice situaci nadále budou řešit, tentokrát právní cestou.

K situaci se vyjádřil i nový kapitán Vítkovic Juraj Mikuš, který taktéž neskrýval rozladění. "Trest je směšný. Dostali pár měsíců a tím je to vyřešené. Je to výsměch a plivnutí do tváře nám všem, kteří jsme proti nim hráli," podotkl slovenský obránce.

další zajímavé články