neděle, 08. 09. 2024
El Cucuy je legenda, nemůže skončit, říká Ferguson a pustil se do křížku s Cormierem

El Cucuy je legenda, nemůže skončit, říká Ferguson a pustil se do křížku s Cormierem

Tony Ferguson vrací úder UFC analytikovi Danielovi Cormierovi, který naléhá na to, aby pověstný El Cucuy pověsil rukavice na hřebík.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 26. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

„Mrzí mě, že to musím znova říkat, ale Tony Ferguson je jen pouhým stínem toho, čím kdysi býval. Prohrál sedm zápasů v řadě a v žádném z nich nepředvedl nějaký oslnivý výkon. Kdyby měl nějaký pud sebezáchovy, uvědomil by si to,” začal své povídání Cormier během proslovu pro ESPN. 

„Bohužel mi přijde momentálně natvrdlý, že si nic z toho nechce přiznat. Vůbec nevím, co chce dělat a co s ním UFC teď plánuje. Ať už vstoupí do klece s kýmkoliv, prohraje. Ve skutečnosti tu už není moc soupeřů, které by dokázal porazit. Upřímně nevím, s kým by se ještě mohl utkat, aby mohl vyhrát,“ přidal.  

To byla slova Daniela Cormiera, která v posledních hodinách rezonují internetem. Bývalý šampion polotěžké i těžké váhy cítí, že čím déle tu „El Cucuy“ zůstane, tím větší ostudu si uřízne. 

Svým způsobem měl „DC“ pravdu, když říkal, že si Tony žádný z těchto neúspěchů nepřipouští. On sám věří, že to prokletí může stále zlomit, proto Cormiera poslal do míst, kam slunce nesvítí. 

„Hej, DC, odlož už konečně to cukroví. Ten cukr ti stoupá do hlavy, tak abys nevypadal nakonec jako Khabib… Jednou hejtr, navždy hejtr,“ odvětil El Cucuy, který na důchod zatím nemyslí, i když ho do něho spousta lidí tlačí.

 „Tahle poslední prohra jde tak trochu za mým rohem. Křičel na mě, abych se vydal po takedownu, ačkoliv jsem to držel v postoji. Proto na mě byl (Paddy Pimblett) lépe připravený a věděl, kam si mě vodit,“ popsal Ferguson. 

„Nebojte ale, nikdo nebude vyhozen, žádné spěchy. Pouze potřebuju udělat pár úprav a vrátím se zpátky silnější. Zápasy si užívám, mí fanoušci si je užívají. El Cucuy je legenda, proto nejde nikam!“ vyslal jasný signál, že se vzdávat nehodlá.

Dana White má pro Fergusona pochopení, a proto se mu rozhodl dát další, v pořadí již osmou, šanci. Na turnaji UFC on ABC 7 ho postaví proti drsnému strikerovi Vicentemu Luquemu. To je teoreticky soupeř, který může Fergusona definitivně poslat do rakve.

další zajímavé články