neděle, 08. 09. 2024
LeBron James zazářil a pomohl USA k výhře nad Německem v  přípravném zápase před olympijskými hrami

LeBron James zazářil a pomohl USA k výhře nad Německem v přípravném zápase před olympijskými hrami

LeBron James zaznamenal 20 bodů pro Spojené státy, které porazily Německo 92-88 v jejich posledním přípravném zápase před olympijskými hrami. Díky jeho výkonu Spojené státy zakončily přípravy na olympiádu s perfektní bilancí pěti vítězství.


  • autor: Radek Valenta
  • , vydáno: 24. 07. 2024
  • , zdroj fotky:

Devětatřicetiletý hráč vstřelil 11 ze svých bodů v posledních čtyřech minutách, když USA přežily těžkou zkoušku v vyprodané O2 Areně v Londýně. Německo vedlo 71-68 na konci třetí čtvrtiny, než James inspiroval Spojené státy k vítězství. Minutu a 26 sekund před koncem zasáhl trojkou, čímž zvýšil vedení USA na 90-86, a poté přidal další dva body, čímž zajistil vedení 92-86 a cestu k vítězství.

Joel Embiid zaznamenal 15 bodů a Stephen Curry přidal 13 bodů proti Německu ve vítězství, které znamená, že Spojené státy vyhrály všech pět svých předolympijských přípravných zápasů. James, který bude vlajkonošem týmu USA na pátečním zahajovacím ceremoniálu olympijských her, řekl: "Byla to pro nás dobrá zkouška. A jsem rád, že jsme opět dokázali udržet klid a vytrvat, stejně jako jsme to udělali před pár dny proti Jižnímu Súdánu."

USA mají za cíl získat pátou zlatou medaili v mužském basketbalu v řadě na letošní letní olympiádě v Paříži, s jejich dvanáctičlenným týmem naplněným některými z největších talentů NBA. Velkou otázkou také zůstává zdravotní stav Kevina Duranta, který neodehrál ani jeden přípravný zápas a stále se neví zda s týmem do Paříže odcestuje. Stephen Curry k tomu dodal: "Chceme ukázat světu, co v nás je. Myslím, že jsme připraveni. Teď musíme podat výkon."

Podle odborníků bude klíčovým faktorem týmová chemie a schopnost hráčů přizpůsobit se mezinárodnímu stylu hry, který se může výrazně lišit od NBA. S důrazem na obranu a rychlé protiútoky bude tým USA čelit silné konkurenci, včetně týmů jako je Francie, Španělsko a Austrálie, které také mají ambice na medailové umístění.

Svoji olympijskou kampaň zahájí proti Srbsku (28. července), poté se střetnou s Jižním Súdánem (31. července) a Portorikem (3. srpna).

 

další zajímavé články