neděle, 08. 09. 2024
Manažer: Tyson Fury se bál prohry, a tak ze zápasu s Joshuou vycouval. Vše přitom bylo vyjednané

Manažer: Tyson Fury se bál prohry, a tak ze zápasu s Joshuou vycouval. Vše přitom bylo vyjednané

Zajímalo vás někdy, co stálo za zrušenou bitvou mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou, která měla změnit celou historii britského boxu? Odpověď přinesl manažer a šéf stáje Matchroom Boxing Eddie Hearn.


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 21. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Profimedia

Někdy jsou údajně věci jiné, než nám je prezentuje veřejnost. Gypsy King celou dobu dával různá ultimáta, přičemž to nejdůležitější bylo, aby se duel s Anthonym Joshou domluvil do konce prosince roku 2022. Tento termín byl nejpozdější proto, jelikož věřil, že ho následně bude čekat sjednocující bitva s Oleksandrem Usykem.

Slovo dalo slovo a promotéři obou stran tušili, že se věci nakonec úspěšně upečou. Jelikož se ale smlouva oficiálně nepodepsala, tak neupekly. Dnes už bývalý šampion federace WBC z jednání ustoupil, protože „AJ“ prý nesplnil předem stanovené podmínky. Eddie Hearn však nyní po odstupu času odhalil, že vše bylo úplně jinak, než jak byla informována veřejnost.  

Je to jedna z posledních bitev, hlásí legendární Pejsar před titulovou řežbou. Na kartě ho doplní Bytyqi, Kolařík i Růžička

„Rok 2022 byl velký. Anthony Joshua právě prohrál s Oleksandrem Usykem a hned se mu rýsoval další zápas. Mělo to být s Tysonem Furym o titul WBC. Do toho by vstoupil, aniž by měl nějaký pořádný odpočinek, ale Tyson si stále vymýšlel podmínky a zkracoval náš čas na přípravu,“ pronesl šéf stáje Matchroom Boxing.

„Víte, proč to nakonec neklaplo? Tyson Fury si to celé rozmyslel. Nečekal, že Joshua bude mít odvahu, aby po prohře s Usykem hned kývnul na další souboj. Věděl, že Anthony na něho zná recept, tak sehrál divadlo, aby vypadal jako hrdina. Nikdy s ním ale jít boxovat nechtěl. Proto začal dělat obstrukce ohledně peněz a termínů,“ uvedl Hearn pro BT Sport.

A tak byl v podstatě celý svět ochuzen o jednu z největších bitev novodobé historie boxu. Oleksandr Usyk nicméně ukázal svoji dominanci, když potom sám čelil Tysonovi Furymu a stal se jeho vůbec prvním katem. Letos v prosinci navíc bude mít šanci svůj kousek zopakovat, neboť mají oba boxeři ve smlouvě uvedenou i doložku o odvetě.

Mike Tyson je boxer ze staré školy, ta by na Furyho vůbec nestačila, je přesvědčený manažer

další zajímavé články