neděle, 08. 09. 2024
Je to jedna z posledních bitev, hlásí legendární Pejsar před titulovou řežbou. Na kartě ho doplní Bytyqi, Kolařík i Růžička

Je to jedna z posledních bitev, hlásí legendární Pejsar před titulovou řežbou. Na kartě ho doplní Bytyqi, Kolařík i Růžička

Bizár ustupuje, na řadu přichází profesionální box! Organizace Red Face a Tohle je box totiž spojily své síly a následující galavečer, který se chystá 3. srpna v Letním kině v Ústí nad Labem, bude plný prvotřídních sportovců. 


  • autor: Jan Obst
  • , vydáno: 20. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Tohle je box

Jak bude unikátní akce Summer Red Face 5 vypadat, odhalili mistr světa v boxu Lukáš Konečný za Tohle je box a promotér Petr Diviš za Red Face na tiskové konferenci. „V profesionálním boxu nás čekají čtyři titulové souboje. Myslím si, že všechny čtyři můžou být na všech deset vypsaných kol. S nástupem a pauzami nám takový zápas zabere i padesát minut. Proto startujeme už ve 14 hodin,“ vysvětlil Lukáš Konečný. „Bude tam spoustu kvalitních zápasů, minimálně 15 duelů, to vše několikrát okořeněné hudebním vystoupením, máme se na co těšit,“ dodal.

Celé odpoledne a večer bude v Letním kině v Ústí nad Labem patřit nejen sportu, ale i zábavě, zahrají kapely a rappeři. „O den dřív, druhého srpna, bude párty, kterou vše začneme v cyklokempu Loděnice, tam bude taky show. Na všechny čekají tři zápasy v naší budce metr krát metr a bude probíhat i oficiální vážení,“ dodal Petr Diviš.

Za Red Face nebude chybět například Petr Kunštár, který se tentokrát utká s Martinem Kociánem, bývalým zpěvákem skupiny Lunetic. „Jel jsem metrem, neměl jsem na lístek, chytli mě revizoři, byl tam Le Sy a řekl: Když budeš s náma boxovat, budu ti platit lítačku,“ popsal, jak se dostal do ringu. „Já jsem Habibi, já zpívám pro děti, jsem slavnej pro celou Českou republiku. Já mu ukážu, já ho tam vyplatím,“ provokoval ho Kunštár.

Co se profesionálního boxu týká, jedním z nejočekávanějších zápasů bude ten, ve kterém se proti sobě postaví sportovec a influencer Tadeáš „Mawar“ Růžička a Josef „Tyson“ Škop. „Tady jde spíš o vizáž – malej, černej, vzteklej, tak proto,“ prozradil Pepa, proč si říká Tyson dle slavného boxera. 

Velké dusno na turnaji v Ústí. Tadeáš Růžička slibuje drsnou ulici, soupeř ho ale už jednou porazil

Neméně zajímavý bude i duel mezi dvojicí Viktor Agatelian a Václav Pejsar.  „Tohle bude hlavní titulák celé akce, kluci se utkají o volný titul v křížový váze, o titul mistra České republiky. Zápas je vypsaný na deset kol po třech minutách,“ vysvětlil Lukáš Konečný. „Já i Vašek jsme profesionální sportovci a proto si myslím, že to zůstane ve sportovním duchu,“ prohlásil Viktor. Devětatřicetiletý Václav začínal s boxem později, až kolem pětadvaceti. „Je pro mě motivací boxovat s mladým klukem o titul, protože pro mě je to možná jedna z posledních možných šancí, takže se na to těším,“ doplnil ho Václav.

Soupeřem slovenského influencera Imricha Štefaníka bude Drzý čert Michal Indra. Dvojice se proti sobě postaví v boxu v MMA rukavicích na 4 x 3 minuty. „Bude to ostré a divoké, máte se na co těšit,“ pronesl Imrich. Drzý čert má ale proti němu dobře našlápnuto, v minulém zápase po pár vteřinách porazil Diego Kotlára. „Pozor na mě, pojďme se pobít, ale říkám ti, že to nebude tak jednoduché jako s Kotlárem,“ varoval ho slovenský zápasník.

O titul mistra republiky ve střední váze budou v deseti kolech po třech minutách bojovat David Kotrč a Jiří Hauke. David se boxu věnuje od pěti let. „Je to pro mě denní chleba, boxuju každý den několik hodin. Ale nejdu tam s vidinou toho, že budeme boxovat deset kol, budu se to snažit ukončit co nejdřív,“ uvedl. „Vyhrát titul je pro mě sen. Jdu si za tím a těším se na to,“ doplňuje ho Jiří.

Zajímavý zápas čeká i fanoušky ženského boxu, v němž bude k vidění profesionální boxerka Fabiana Bytyqi, mistryně světa v boxu, která nastupuje po vážných zraněních. V lednu přišla v Neměcku o titul šampionky v souboji, při kterém jí soupeřka v ringu zlomila očnici, musela na dvě operace. „Teď jsem čerstvě po zlomenině holeně, ale vracím se a chtěla bych si vybouchat nějaký titul zpátky,“ říká Fabiana. Kdo s ní bude zápasit, se ještě uvidí, soupeřka zatím nemá podepsanou smlouvu.

To ale není zdaleka vše, co fanoušci zápasů uvidí. Celou akci zahájí dvojice Bazargur Judger a Martin Balog. Zatímco Bazar pochází z Mongolska a u nás žije přes dvacet let, dvacetiletý Martin je bývalým juniorským reprezentantem v boxu. „Chtěl by to dotáhnout co nejdál, k titulu,“ říká. Veškeré další zápasy a informace najdete na sociálních sítích organizací Red Face a Tohle je box.

další zajímavé články