pátek, 18. 10. 2024
Další Čech v NHL. Carolina ve druhém kole draftu získala zadáka Malmö

Další Čech v NHL. Carolina ve druhém kole draftu získala zadáka Malmö

Ve druhém kole draftu NHL si Carolina Hurricanes vyhlédla českého zadáka, jenž naposledy působil ve švédském Malmö. 


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 15. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Osmnáctiletý obránce Dominik Badinka byl celkově vybrán jako 34. hráč draftu. Carolina s ním podepsala tříletou nováčkovskou smlouvu, jak o tom informovala na webových stránkách klubu.

Badinkovi, jenž naposledy působil ve švédském Malmö, se tak otevírá velká příležitost. Tu chytil za pačesy už právě ve Švédsku, kde si připsal první starty v nejvyšší švédské seniorské lize.

"Dominik je obránce, který se nebojí hrát s pukem, má dobré fyzické parametry a je pohyblivý. V minulé sezoně se jako osmnáctiletý prosadil v těžké konkurenci ve Švédsku," uvedl na Badinkovu adresu asistent generálního manažera Darren Yorke.

Novinky z NHL: Rangers si ponechali dva zástupce odlišných generací, co bude se Steenem?

Český bek si v případě úspěšného začlenění v prvním týmu Caroliny vydělá 775 tisíc dolarů. Pokud bude hrát na farmě v AHL, přijde si na 85 tisíc dolarů. Součástí smlouvy jsou i garantované podpisové bonusy, které Badinkovi vynesou 282 150 dolarů.

Odchovanec Chomutova odešel z místního klubu před dvěma lety do finského Jokeritu Helsinky. Následně se přesunul do švédského Malmö, kde pronikl také do hlavního seniorského týmu. Má na kontě také starty za český národní tým na Hlinka Gretzky Cupu.

další zajímavé články