pátek, 18. 10. 2024
Novinky z NHL: Rangers si ponechali dva zástupce odlišných generací, co bude se Steenem?

Novinky z NHL: Rangers si ponechali dva zástupce odlišných generací, co bude se Steenem?

Ačkoliv se hokejová NHL momentálně nehraje, v zákulisí tradičně probíhá posilování kádrů. Podívejme se v následujícím článku na novinky z některých klubů.


  • autor: Jiří Zubík
  • , vydáno: 14. 07. 2024
  • , zdroj fotky: profimedia.cz

Dvaadvacetiletý Braden Schneider, jenž patří mezi chráněné volné hráče, prodloužil o dva roky smlouvu s New Yorkem Rangers. Schneider si tak ročně vydělá 2,2 milionu dolarů. Během necelých dvou sezon u Rangers nasbíral Schneider 18 a 19 bodů.

Rangers dále prodloužilo smlouvu také s čtyřiatřicetiletým Chadem Ruhwedelem. Ten má mimo jiné na kontě také vítězství Stanley Cupu z Pittsburghem z roku 2017. Zkušený zadák bude pobírat ligové minimum, kterým je 775 tisíc, v případě působení na farmě si přijde na 400 tisíc dolarů.

Pogačar si ve druhé pyrenejské etapě najel solidní náskok na Vingegaarda

Nejslavnější hokejovou soutěž opouští Švéd Oskar Steen. Šestadvacetiletý juniorský vicemistr světa z roku 2018 strávil za velkou louží čtyři rok, a nyní vrací do Švédska, kde bude hájit barvy Färjestadu.

Rodáka z Karlstadu si v roce 2016 vybral Boston v 6. kole draftu. Za Bruins odehrál celkem 60 duelů, ve kterých si připsal bilanci 4 branky a 4 asistence. V posledním ročníku nastoupil do čtyřiatřiceti utkání, během kterých vstřelil jeden gól.

Další dva roky bude v Columbusu působit třiadvacetiletý brankář Jet Greaves. Tedy měl by, pokud dodrží podmínky nového kontraktu s Columbus. Gólman, jenž má zatím na kontě 10 startů v NHL, má smlouvu pro ročník 2024/2025 ještě dvoucestnou. V tom nadcházejícím už však bude jednocestná, a Greaves si v ní vydělá 825 tisíc dolarů.

další zajímavé články