pátek, 18. 10. 2024
Nemyslím, že jsem s Vingegaardem prohrál psychickou bitvu, tvrdí Pogačar a vyhlíží dlouhá stoupání v Pyrenejích

Nemyslím, že jsem s Vingegaardem prohrál psychickou bitvu, tvrdí Pogačar a vyhlíží dlouhá stoupání v Pyrenejích

Současný lídr Tour de France Tadej Pogačar z týmu UAE Emirates chtěl v jedenácté etapě zvýšit svůj náskok na čele pořadí. 


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 11. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Billy Ceusters / A.S.O.

Útok mu však nevyšel a navíc musel spolknout hořkou pilulku v podobě toho, že ho jeho největší rival Jonas Vingegaard porazil i v závěrečném spurtu.

Pětadvacetiletý Slovinec se však snažil zůstat po dojezdu etapy pozitivní a zklamání se snažil co nejvíc skrýt. Podle jeho slov šlo o velmi dobrý den, v němž si vedl jeho tým moc dobře...

Vingegaard má ze mě strach, tvrdí Pogačar. Obhájce kritizuje i Evenepoel: Jako cyklista musíte mít koule a ty bohužel neměl

"V prvním těžkém stoupání jsem se cítil dobře, takže jsem zaútočil. Jonas se však v dalším stoupání rychle vrátil, takže jsme společně dojeli do cíle. Teď už opravdu můžeme mluvit o vyrovnaném souboji. Jonas je v nejlepší formě. Ve sprintu mě také porazil," zaznělo v ohlasech na portálu roadcycling.cz.

To, proč mu únik, který vypadal z počátku velmi dobře, nakonec nevyšel, už příliš nerozebíral. Byť se ve sjezdu cítil dobře, pak mu to trochu ujelo... 

Aktuální pořadí:

1. Tadej Pogačar (UEA Team Emirates) - čas 45 hodin, 34 vteřin
2. Remco Evenepoel (Soudal Quick Step) - ztráta 1 minuta, 6 vteřin
3. Jonas Vingegaard (Team Visima / Lease) - ztráta 1 minuta, 14 vteřin

"Mezi stoupáními jsem asi použil trochu moc energie. Stále jsem se cítil dobře, ale Jonas byl lepší. Pak jsem na něj počkal, věděl jsem, že se stejně vrátí," informoval.

O porážce a mentální nevýhodě však oblíbenec Alberta Contadora hovořit nechtěl a do dalších dnů je optimistou. "By to dobrý den pro Vingegaarda, ale i pro mě. Nemyslím si, že jsem tu prohrál psychickou bitvu. Vyhrál sprint, ale myslím, že jsme byli vyrovnaní. V Pyrenejích to budou jiná stoupání, delší a jiný styl závodění. A na to jsem lépe připravený, trénoval jsem spíš na dlouhá stoupání," snažil se udržet optimistickou náladu.

To, zda ho náhodou nedohnala únava z vyhraného Gira d'Italia, se tak teprve ukáže. Pravdou je, že Tour i Giro v jednom roce už nikdo nezvládl vyhrát dlouhých šestadvacet let a naposledy se to podařilo Marcovi Pantanimu. 

další zajímavé články