středa, 23. 10. 2024
Vingegaard má ze mě strach, tvrdí Pogačar. Obhájce kritizuje i Evenepoel: Jako cyklista musíte mít koule a ty bohužel neměl

Vingegaard má ze mě strach, tvrdí Pogačar. Obhájce kritizuje i Evenepoel: Jako cyklista musíte mít koule a ty bohužel neměl

Defenzivní taktika vítěze posledních dvou Tour de France Jonase Vingegaarda z deváté etapy vyvolávala emoce i přes den volna.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 09. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Le Tour de France

Dánskou hvězdu cyklistického peletonu kritizovali první dva muži současného pořadí Tadej Pogačar i Remco Evenepoel.

Vingegaard se zmíněnou dvojicí při jednom z úniků nespolupracoval a odmítl se podílet na tempu. I proto je následně peleton dostihnul a "spolknul"...

"Má ze mě strach. Proto se on a jeho tým na mě tolik soustředí," ulevil si v souvislosti se svým rivalem známý Slovinec.

"On i jeho tým na mě zkoušejí něco hrát. Ale už od druhé etapy vím, že je na tom dobře. Mě ale tyhle mentální hry nerozhodí," varoval do žlutého trikotu oděný lídr.

Tomu se před pár týdny podařilo ovládnout italské Giro a podle Alberta Contadora má na to, aby ovládl i 111. Tour a následnou Vueltu, což se ještě nikomu během jedné sezony nepodařilo.

"Někdy jako cyklista musíte mít koule. A ty Vingegaard bohužel neměl. Jinak bychom už v neděli rozhodli o stupních vítězů na téhle Tour," přidal se Evenepoel, který ztrácí na vedoucí pozici 33 vteřin.

Jejich terč Vingegaard je zpátky 75 sekund. Do mediální přestřelky s největšími konkurenty se však sedmadvacetiletý lídr stáje Visma-Lease a Bike nepustil.

"Pro mě nemělo smysl, abych se podílel na udávání tempa. Proto jsem raději chtěl čekat na své kolegy. Cítím se ale každým dnem lépe. Už mám pocit, že jsem na vysoké úrovni. Mnohem vyšší, než jsem mohl po měsíci a půl přípravy očekávat," připomněl své jarní zranění ze závodu Kolem Baskicka. Tehdy si při pádu zlomil klíční kost i několik žeber a pohmoždil si plíce.

další zajímavé články