pátek, 18. 10. 2024
Ve Vegas vědí, že se vždycky připravit umím, hlásí Hertl. Být v týmu s většími ambicemi ho obrovsky motivuje

Ve Vegas vědí, že se vždycky připravit umím, hlásí Hertl. Být v týmu s většími ambicemi ho obrovsky motivuje

Byť byl dlouhá léta spojen se San Jose Sharks, od letošního března je zaměstnancem Vegas Golden Knights, za které nastoupil poprvé v dubnu, sehrál pár zápasů a ještě se v něm neměl příležitost příliš ukázat.


  • autor: Jan Matas
  • , vydáno: 10. 07. 2024
  • , zdroj fotky: Vegas Golden Knights

Sportovní úsek Las Vegas mu v létě žádné speciální úkoly neposlal. "Vědí, že se vždycky připravit umím. Vegas v nové sezoně chtějí dojít dál než do prvního kola, pro mě je obrovská motivace být v týmu s většími ambicemi, než mělo v posledních letech San Jose. Jsem strašně natěšený. Už jenom poslední dva měsíce sezony ve Vegas jsem si moc užil. Doufám, že ještě ukážu svůj dobrý hokej," uvedl v interview pro web hokej.cz třicetiletý útočník.

Účast v play off pro něj bude velkou motivací, na níž se moc těší. Kdyby říkal, že poslední roky v tomto směru nebyly složité, bezpečně by lhal. Už od Vánoc totiž věděl, že může začít pomalu plánovat dovolenou... 

Jeník součásti hráčské výměny klubů z NHL

"Hrozně těžké. Ještě být jako jeden z lídrů, kterého se neustále ptají novináři. Doufám, že teď budeme s Vegas vyhrávat o dost víc. Ambice máme velké, můžeme porazit kohokoliv. Play off po tak dlouhé době jsem si užíval. Proto hokej hrajeme," pronesl.

Pokud jde o rušné město jako takové, Hertla, jenž odehrál za Sharks 712 duelů s bilancí 218 branek a 266 asistencí, překvapilo, kolik je v něm parků. I v okolí je dost zajímavých míst a čtyřicet minut od Vegas se dá dokonce lyžovat. Z tohoto pohledu se mu tam líbí...

"Už tam máme i barák. Po trejdu jsem byl zraněný, takže jsem měl čas se tam podívat. Navíc jsem tam byl většinu času ještě bez rodiny. Náš kapitán Mark Stone taky nehrál, takže mi ukázal okolí. Bylo to moc příjemné. Těší mě, jak město žije hokejem. Všude jsou loga Golden Knights, atmosféra je taky jedna z nejlepších. Už se zase těším na začátek sezony," přiznal.

další zajímavé články